Alcoolul vă poate sabota dieta. Ce să faci după Revelion 2019

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Alcoolul duce la creșterea numărului bacteriilor dăunătoare din gură
Alcoolul duce la creșterea numărului bacteriilor dăunătoare din gură

Nelipsit de la mesele și petrecerile de Revelion, cum probabil a fost și acum, când abia ce am trecut în 2019, alcoolul este, totuși, o bombă calorică - o băutură poate însemna până la 10% sau chiar mai mult din rația zilnică de calorii a unei persoane la dietă, în funcție de cât de fantezistă este băutura.

Există și alte moduri în care băutura poate să vă submineze eforturile de a avea o alimentație sănătoasă. Caloriile din fiecare gram de alcool nu au nicio valoare nutritivă, deci bând, vă lipsiți de vitaminele și mineralele pe care le obțineți din caloriile alimentare mult mai sănătoase.

Mai mult, consumul de alcool poate afecta metabolismul și poate face organismul să depoziteze grăsimile, împiedicând dezvoltarea musculară, arată ghidurile Consiliului American privind Exerciții Fizice.

În ciuda efectului inițial de a te simți bine, alcoolul este de fapt un depresant, afectând negativ funcția creierului, echilibrul și coordonarea ochilor și mâinilor. Vă poate face să vă simțiți leneși în timp ce vă crește apetitul, determinându-vă să consumați sute de calorii nedorite, adesea nesănătoase, din „alimentele de la bar".

Dar veștile nu sunt toate rele. Ca și în cazul celei mai mari părți a consumului, dacă se reduce consuul la moderație - adică maxim o băutură pe zi pentru femei și două pentru bărbați – efectul nu va fi atât de nociv.

Pentru a evita băutul excesiv:

- Învățați dimensiunile băuturii standard, astfel încât să puteți contabiliza numărul corect de calorii.

- Nu beți niciodată pe stomacul gol - mâncarea ajută la încetinirea efectelor alcoolului.

- Luați o pauză de apă între băuturile alcoolice pentru a face băutura să dureze mai mult fără să apară efectele nocive ale alcoolului, care deshidratează.

- Evitați sau măcar linitați la una băuturile alcoolile dulci, amestecurile cu sucuri dulci, precum cockteilurile.

- Nu le beți cu paie. Vă veți înșela că beți mai puțin când de fapt veți bea mai mult!

- Stabiliți obiectivele zilnice și săptămânale pentru consum și notați băuturi șa fel cum faceți și cu mesele, într-un jurnal de produse alimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel