Alcoolul conține histamină, un compus chimic care poate declanșa inflamații și reacții alergice. Acești compuși se găsesc în mod natural în cantități variabile în aproape toate alimentele, dar sunt mai răspândiți în alimentele învechite sau fermentate (precum alcoolul), deoarece conținutul de histamină din alimente crește în timp. Consumul regulat de alimente bogate în histamină "poate agrava orice alergii subiacente aveți, prin creșterea inflamației în organism”, spune dr. Purvi Parikh, alergolog la Allergy & Asthma Network, citat de Spectacola.ro.
În plus, alcoolul blochează producția de diaminoxidază (DAO), enzima care ajută la descompunerea histaminei, spune dr. Alana Kessler, fondator Be Well. Ea adaugă că, în timp, supraîncărcarea cu histamină - atunci când există prea multă histamină în corpul tău pentru ca acesta să o descompună - poate cauza ca DAO să devină deficitară.
Cum afectează alcoolul
În afară de histamină, ambii experți spun că multe dintre proprietățile naturale ale alcoolului pot agrava simptomele alergiilor.
„De asemenea, alcoolul poate face ca tensiunea arterială să urce și să scadă prin constricția și dilatarea vaselor de sânge, ceea ce poate agrava reacțiile alergice", spune Dr. Parikh. Alcoolul este, de asemenea, un diuretic, ceea ce înseamnă că mărește cantitatea de apă pe care o expulzați din organism; deshidratarea agravează simptomele alergiilor, spune Dr. Parikh.
Care sunt celelalte două substanțe importante prezente în mod natural în alcool care provoacă alergii, aflați pe Spectacola.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.