Alăptarea în spital din primele zile, mai puține decese subite și neașteptate

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Bebeluș
Bebeluș

Un nou studiu arată că inițiativele de alăptare la spital sunt asociate cu scăderea ratelor de deces la sugari în primele șase zile după naștere.

Alăptare, spital. O cercetarea americană susține că alăptarea nou-născutului încă din prima sa zi, la spital, dovedește că inițiativele de alăptare la spital sunt asociate cu scăderea ratelor de deces la sugari în primele șase zile după naștere, risipind speculațiile din SUA că astfel de practici ar putea crește moartea sugarului.

Autorii studiului au examinat tendințele procentului de nașteri în spitale prietenoase cu bebelușii între 2004-2016, precum și implementarea îngrijirii de la piele la piele în prima oră după naștere atât în populația americană, cât și în Massachusetts. Însă, în ciuda creșterilor semnificative atât în procentul de nou-născuți care sunt livrați în unitățile prietenoase pentru bebeluși, cât și în procentul de nou-născuți care se confruntă cu îngrijire de la piele la piele, a existat o scădere semnificativă a deceselor din cauza SUID – morți neașteptate și subite ale bebelușilor - în primele șase zile de la naștere, potrivit medicalxpress.

"Aceste date vin ca o veste binevenită și ar trebui să ne liniștească faptul că aceste inițiative nu au ca rezultat creșterea deceselor la sugari - de fapt, exact opusul este adevărat", a spus autorul principal al studiului, Melissa Bartick, profesoară asistentă la Harvard și medic internist la Cambridge Health Alliance.

Cercetarea acesteia susține că mai puțin de 1% din decesele subite neașteptate ale bebelușilor în prima lună de viață au loc efectiv în primele șase zile. Melissa Bartick a remarcat că apariția maximă a SUIDS este în primele două-patru luni de viață. Ratele îngrijirii de la piele la piele s-au ridicat la aproape 100% în Massachusetts. Autorii au mai remarcat că îngrijirea nou-născutului de la pielea mamei la pielea bebelușului este acum rutină pentru toți sugarii, indiferent de metoda de hrănire.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel