Ajutor nesperat în lupta cu cea mai agresivă formă de cancer. Medicamentul banal folosit

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Femeile cu glioblastom raspund mai bine la tratament decat barbatii cu aceiasi forma de cancer
Femeile cu glioblastom raspund mai bine la tratament decat barbatii cu aceiasi forma de cancer

Un medicament împotriva diareii ar putea ucide celule canceroase din cea mai agresivă formă de cancer, susțin cercetătorii germani.

Oameni de știință de la Institutul de Cercetare a Cancerului Experimental în Pediatrie de la Universitatea Goethe, Germania, susțin că medicamentul anti-diaree loperamidă ar putea fi utilizat pentru a induce moartea celulară în liniile celulare de glioblastom, cea mai agresivă formă de cancer.

Potrivit echipei conduse de medicul Sjoerd van Wijk, în anumite tipuri de celule tumorale, administrarea de medicamentului amintit duce la un răspuns la stres în reticulul endoplasmatic (ER), organul celular responsabil de etapele cheie în sinteza proteinelor în organism. Stresul din ER declanșează degradarea acestuia, urmată de autodistrugerea celulelor.

”Experimentele noastre cu liniile celulare arată că autofagia ar putea sprijini tratamentul tumorilor cerebrale cu glioblastom. (...) În mod normal, loperamida, atunci când este luată ca remediu împotriva diareii, se leagă de anumite locuri de legare din intestin și nu este preluată de intestin și, prin urmare, este inofensivă. (…) Cu toate acestea, descoperirile noastre deschid noi posibilități interesante pentru tratarea altor boli în care degradarea ER este perturbată, cum ar fi tulburările neurologice sau demența, precum și alte tipuri de tumori”, spune van Wijk, într-un comunicat al Institutului citat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel