Când vorbim despre farfurii de argint, de obicei ne gândim că se folosesc doar pentru a etala bogăția și clasa. Dar adevărul este că există un motiv în spate. De fapt, oamenii din cele mai vechi timpuri obișnuiau să ia masa în farfurii de argint din anumite motive.
Potrivit experților în sănătate, totul era despre un stil de viață sănătos și nu doar despre un simbol al statutului. Da, mâncatul în farfurii de argint este bun pentru sănătate și se poate dovedi și benefic pe termen lung.
Proprietăți antibacteriene:
Conform experților, argintăria are proprietăți antibacteriene care mențin alimentele protejate de bacteriile dăunătoare din aer. Deci, chiar dacă îți lași mâncarea neatinsă o vreme, știi că nu se va întâmpla nimic.
Bun pentru imunitate:
Pe lângă faptul că ne protejează împotriva bacteriilor, argintăria reduce și riscul de slăbire a sistemului imunitar și te ferește de boli.
Ajută la digestie:
Se știe că argintăria are un efect de răcire asupra organismului și, de asemenea, netezește digestia și ajută la îmbunătățirea metabolismului în organism.
Păstrează alimentele proaspete:
Cercetările sugerează că vasele de argint păstrează mai mult timp alimentele proaspete, ucid microbii și le împiedică dezvoltarea, rezultând alimente proaspete.
Netoxic:
În comparație cu alte materiale, argintăria are proprietăți netoxice. Nu contaminează alimentele cu proprietățile lor chimice și le păstrează în siguranță ore întregi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.