Pasul 1: Alege lămâia cu atenție
Înainte de a arunca o privire mai atentă asupra lămâilor, merită menționat faptul că tipul de lămâie pe care îl cumperi influențează cantitatea de suc obținută. Conform cărții lui Harold McGee, Despre mâncare și gătit, majoritatea lămâilor (cele tradiționale pe care le vezi în supermarketuri sunt Eureka) au o durată mai bună de valabilitate, adică sunt culese verzi și păstrate timp de câteva săptămâni, până devin galbene. Astfel, coaja lor devine subțire și membrana mai plină cu suc. Lămâile Meyer au toate aceste atribute și, deși au dimensiuni mai mici, au o coajă chiar mai subțire și sunt mai puțin acide decât soiurile obișnuite. Produc mai mult suc, ca să nu mai vorbim de o aromă dulce și delicioasă.
Pasul 2: Pregătește lămâia
Multe fructe sunt mai zemoase dacă stau la temperatura camerei, iar lămâile nu fac excepție. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie depozitate în frigider. Scoate o lămâie cu aproximativ o oră înainte să o tai, astfel încât să se încălzească la temperatura camerei, facilitând stoarcerea. Dacă te grăbești, pune lămâia în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde sau scufund-o într-un castron cu apă caldă timp de câteva minute. Apoi ruleaz-o pe blat, aplicând o presiune ușoară cu podul palmei, astfel încât să "aduni" sucul.
Pasul 3: Taie lămâia pe orizontal, nu vertical
Această nouă tehnică este puțin contraintuitivă, dar funcționează ca prin farmec. Mai întâi, taie capetele lămâii, apoi înjumătățește lămâia pe lungime, așa cum ai face în mod normal. Îndepărtează coaja împreună cu orice membrană sau semințe. Și gata, lămâia este gata de stors.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.