Vitamina C are o serie de efecte benefice, atât la exterior, cum ar fi pielea strălucitoare, cât și în interiorul organismului. DE exemplu, este cunoscută pentru că luptă împotriva răcelii și crește imunitatea. Prin urmare, este important să cunoașteți tipul potrivit de alimente bogate în vitamina C care ar trebui să fie consumate, în special în lunile de iarnă, pentru a ajuta sistemul imunitar.
Imunitatea slăbește pe măsură ce începem să ne apropiem de iarnă din cauza condițiilor meteorologice extreme și a aerului uscat. Corpul are nevoie să-și refacă energia și să câștige imunitate pentru a lupta împotriva bolilor și a virușilor.
Iată cinci alimente care te vor ajuta în acest sens:
Portocale
Portocalele sunt printre fructele citrice care au cea mai mare concentrație de vitamina C. Există aproximativ 128% din necesarul zilnic vitamina C, într-o portocală.
Guava
Guava este un fruct de iarnă care este foarte bogat în vitamina C și substanțe nutritive. O guava are 280% din necesarul zilnic, de vitamina C. Guava este excelentă pentru a stimula imunitatea și pentru a preveni diabetul.
Broccoli
O legumă de sezon, broccoli, este un carbohidrat bun și este grozav în conținutul de fibre. Cel mai bine este să întăriți imunitatea și să reduceți supraalimentarea.
Kiwi
Includeți kiwi în dieta și consumul zilnic, acest fruct de sezon este esențial pentru stimularea imunității și este bogat în vitamina C.
Papaya
Excelent pentru creșterea imunității, ajută și digestia. Acest fruct este plin de vitamina C, plin de vitamina A și antioxidanți.
Citește mai multe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.