Afișele anti-vaccin nu sunt produse de UNICEF, OMS sau de Ministerul Sănătății, reprezentanții acestor instituții fiind îngrijorați că „distribuirea acestor informații poate avea implicații grave asupra sănătății oamenilor, în special a copiilor.
UNICEF și OMS colaborează cu Ministerul Sănătății din România, în vederea promovării vaccinării. „Vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente și salvează viețile a milioane de copii. De exemplu, vaccinul ROR este utilizat de mai mult de 45 de ani și peste 500 de milioane de doze au fost administrate în peste 100 de țări din întreaga lume”, se arată în comunicat.
Vaccinul ROR, mai important ca oricând în contextul epidemiei de rujeolă
Asigurarea accesului universal la imunizare în România este mai importantă ca niciodată, din cauza epidemiei de rujeolă în desfășurare. Peste 2.400 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă anul trecut în România și alte 735 s-au îmbolnăvit în primele șapte luni din 2018. Până acum au murit 59 de oameni, majoritatea copii.
„Este inacceptabil că, în prezent, copiii mor din cauza rujeolei, în condițiile în care este disponibil un vaccin eficient și sigur. UNICEF și OMS sunt îngrijorate că în România rata de vaccinare împotriva rujeolei este cu mult sub pragul de 95% care asigură protecție pentru fiecare membru al comunității”, precizează comunicatul.
UNICEF și OMS recomandă tuturor părinților să își protejeze copiii, asigurându-se că beneficiază de vaccinarea de rutină. Alegând imunizarea, părinții protejează sănătatea copiilor și contribuie la protejarea sănătății celor din jur.
UNICEF și OMS vor continua să colaboreze cu Ministerul Sănătății din România, pentru a se asigura că părinții primesc toate informațiile și înțeleg beneficiile vaccinurilor, precum și riscurile bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.