Afecțiunea dureroasă care îi macină pe vârstnici, dar care debutează din ce în ce mai devreme. Apare chiar și în jurul vârstei de 30 de ani

Monika Baciu |
Data publicării:
durerile articulare - FOTO: Freepik@mediaphotos
durerile articulare - FOTO: Freepik@mediaphotos

Această afecțiune dureroasă îi macină pe vârstnici. Dacă până acum câțiva ani, apărea în jurul vârstei de 60 de ani, acum, vârsta celor afectați a scăzut dramatic.

Generațiile mai în vârstă se confruntă cu dureri articulare care le fac să se simtă mai bătrâne decât sunt. Pentru americanii care intră în vârsta mijlocie, un nou sondaj aduce vești proaste. Se pare că persoana medie de peste 45 de ani se simte cu 12 ani mai în vârstă decât vârsta lor reală.

Tinerii, măcinați de afecțiunile specifice vârstnicilor

Sondajul, realizat pe un eșantion de 2.000 de americani cu vârsta peste 28 de ani, împărțit uniform pe generații, a constatat că 55% dintre cei care se simt mai în vârstă decât vârsta lor reală dau vina pe durerile articulare, iar 45% spun că acestea le afectează viața de zi cu zi.

Majoritatea americanilor (85%) suferă de dureri articulare, dar jumătate dintre aceștia nu sunt conștienți că există o legătură directă între creșterea forței musculare și reducerea durerilor articulare. Mai puțin de jumătate (47%) sunt optimiști cu privire la găsirea unei soluții durabile, potrivit Study Finds.

Vezi și: Alimentul care menține activitatea creierului. Beneficii semnificative în cazul vârstnicilor

Durerile, oboseala și activitatea fizică redusă, principalele caracteristici

Comandat de Motive Health, Inc., și realizat de Talker Research, studiul a relevat că cei care se simt mai în vârstă decât vârsta lor reală resimt acest lucru prin dureri corporale (55%), oboseală rapidă (48%) și o activitate fizică redusă (31%).

Patruzeci și șapte la sută dintre participanți au raportat că nu simt că își trăiesc vârsta reală, iar 50% dintre Generația X și generațiile mai în vârstă s-au simțit deosebit de deconectați de vârsta lor cronologică. Jumătate dintre baby boomers, 54% dintre membrii Generației Tăcute și 45% dintre cei din Generația X au declarat că se simt în afara sincronicității cu vârsta lor reală.

Baby boomers au raportat că se simt în medie cu 14 ani mai în vârstă, în timp ce Generația Tăcută, persoanele care s-au născut între 1928 și 1945, s-a simțit cu 12 ani mai în vârstă, iar Generația X, persoanele născute între 1965-1980, a resimțit o diferență de un deceniu. Durerea articulară pare să accelereze procesul de îmbătrânire, iar 71% dintre cei afectați o ignoră pentru a continua activitățile zilnice.

"Mulți oameni nu realizează impactul total al durerilor articulare asupra vieții lor până când nu le experimentează. Pierderea mobilității și a independenței din cauza durerilor articulare poate fi frustrantă și îi poate face pe mulți să se simtă mai bătrâni decât sunt. Vestea bună este că există tehnologii care pot reduce durerea acum și o pot preveni în viitor, ajutând oamenii să revină la o viață plină și activă", spune Rob Morocco, Președinte și CEO al Motive Health, Inc.

Vezi și: Adevărul despre trucurile care te scapă de atacul de panică. Ramona A. Dumitru: Nu există trucuri, există doar noțiunea de inducere a ideii că ar putea exista. E placebo

Rușinați din cauza durerii

Dureri articulare - FOTO: Freepik

Studiul a mai dezvăluit că aproape jumătate (47%) dintre americani nu le spun altora când simt durere, de teama de a nu fi percepuți ca fiind prea bătrâni sau fragili (19%), că își fac problemele despre ei (18%) sau că exagerează (18%). Patruzeci și cinci la sută au renunțat la activitățile obișnuite din cauza durerilor articulare, iar 23% au simțit că i-au dezamăgit pe alții lipsind de la angajamente personale sau profesionale din cauza durerii.

Durerea de genunchi afectează aproximativ 40% dintre americani, determinându-i pe mulți să facă schimbări semnificative în stilul de viață, inclusiv unde locuiesc (25%), unde lucrează (22%) și cum călătoresc (17%). Aproape toți participanții (98%) au declarat că ar fi mai optimiști cu privire la viitor dacă nu ar avea dureri de genunchi.

Mai mult de jumătate (54%) ar fi dispuși să-și schimbe dieta și exercițiile fizice pentru a ameliora durerea, iar 52% ar încerca fizioterapia și exercițiile la domiciliu. Șase din zece ar adopta noi tehnologii în rutina lor de wellness pentru a trata durerile articulare.

Vezi și: Efectul dezastruos al hiperglicemiei. Dr. Victor George: Asta e problema!

"În timp ce durerile articulare pot face oamenii să simtă că viața lor este pusă pe pauză, există soluții pentru a reveni la o viață activă. Cercetările arată că creșterea forței musculare este esențială pentru ameliorarea durerilor articulare. Cu aceste informații, există acum soluții pentru a ajuta persoanele cu dureri articulare să-și refacă forța musculară și să revină la o viață activă", adaugă Morocco.

Acest sondaj randomizat dublu-opt-in pe 2.000 de mileniali americani și persoane mai în vârstă a fost comandat de Motive între 14 și 21 mai 2024. A fost realizat de compania de cercetare de piață Talker Research, ai cărei membri fac parte din Market Research Society (MRS) și European Society for Opinion and Marketing Research (ESOMAR).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel