Afecțiunea comună care duce la cancer. Rezultate îngrijorătoare: Jumătate de miliard de oameni, la risc

Monika Baciu |
Data publicării:
obezitatea - FOTO: Freepik@eishoo786
obezitatea - FOTO: Freepik@eishoo786

Această afecțiune comună este una din cauzele principale care duc la cancer. Este considerată o afecțiune comună, dar mortală, cu implicații majore asupra sănătății. 

Un studiu recent a descoperit că aproape jumătate dintre cazurile de cancer sunt legate de o singură afecțiune comună, dar mortală. Dacă estimările recente sunt relevante, atunci aproape jumătate de miliard de oameni sunt expuși riscului de a dezvolta cancer.

Un nou studiu a constatat că aproape jumătate dintre toate cazurile de cancer sunt legate de obezitate. Cercetarea a fost efectuată de Universitatea Lund din Suedia și a implicat 4,1 milioane de participanți monitorizați timp de aproximativ 40 de ani, cu verificări strânse ale greutății și stilului de viață. Pe parcursul acestei perioade, au fost identificate peste 332.000 de cazuri de cancer.

S-a descoperit că în 40% dintre aceste cazuri există o legătură între greutatea în exces și dezvoltarea cancerului. Au fost identificate 32 de tipuri de cancer care au o legătură cu obezitatea. Raportul a adăugat că anterior, cercetările internaționale au identificat 13 tipuri de cancer legate de obezitate.

Profesorul Jason Halford, președintele Asociației Europene pentru Studiul Obezității (EASO), a declarat publicației că studiul a fost o analiză puternică și la scară largă.

"Ca întotdeauna, mai multă cercetare este necesară, dar acest studiu dezvăluie ceea ce mulți care studiază legăturile dintre cancer și obezitate au suspectat că obezitatea este probabil un factor de risc pentru mult mai multe tipuri de cancer decât aveam dovezi anterior", a adăugat profesorul Halford.

Vezi și: Implantarea extremităților, intervenție de excelență la Spitalul de Urgență Floreasca. Prof. dr. Ioan Lascăr: Oferă șansa de a se recupera aproape 100%

Obezitate - FOTO: Freepik@h9images

Rezultate îngrijorătoare

Mai mult de un miliard de oameni trăiesc cu obezitate în întreaga lume, arată estimările globale publicate în The Lancet.

Acest lucru include aproximativ 880 de milioane de adulți și 159 de milioane de copii, conform datelor din 2022. NHS recomandă ca adulții să practice un tip de activitate fizică în fiecare zi, inclusiv antrenament de forță și cardio.

Vezi și: Spitalul de Urgență Floreasca, unitate integrată. Prof. dr. Ioan Lascăr: Primul și singurul centru de îngrijire a arșilor gravi. Pacientul nu este plimbat prin secțiile sau cabinetele din spital

NHS  adaugă că ar trebui să reducem timpul petrecut în șezut sau culcat și să întrerupem perioadele lungi de imobilitate cu puțină activitate.

Un aport zilnic ideal de calorii variază în funcție de vârstă, metabolism și nivelurile de activitate fizică, printre altele. În general, aportul zilnic recomandat de calorii este de 2.000 de calorii pe zi pentru femei și 2.500 pentru bărbați.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel