Există numeroase surse de poluare pe care le trecem cu vederea- detergenții cu care spălăm vasele sau podeaua, elementele chimice din compoziția mobilierului nou dar și vopselurile. Toate acestea fac ca aerul din interior să fie de până la cinci ori mai poluat decât cel de afară, potrivit unei analize citate de Antena 3.
"Toate aceste substanțe au un rol toxic, iritabil, asupra căilor respiratorii. Și atunci, o prudență mare ar trebui să aibă pacienții care suferă de alergii, pentru că pe lângă factorul agresor, alergenul, intervin și acești factori, care produc o inflamație suplimentară, la nivelul căilor respiratorii.", a precizat, la Antena 3, medicul alergolog, Rareș Simu.
"În cazul pacienților cu alergii, toate aceste substanțe chimice, indispensabile pentru igienta unei case moderne, pot să aibă efecte nocive.
Procentul din populație care suferă de alergii este din ce în ce mai mare, în ultimii ani. Unul din factori este tocmai factorul de poluare și inclusiv produsele de igienă folosite în exces, pot să favorizeze dezvoltarea terenului alergic.
Mai ales în primii ani de viață, când organismul trebuie să se obișnuiască cu tot felul de microbi, el își dobândește un fel de plasticitate. Dacă în primii ani de viață, copilul este foarte bine protejat, sau "cocoloșit", acesta este un factor de risc pentru apariția alergiilor. Pentru că organismul să învețe cum să facă față acestor alergeni.", a mai declarat acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.