Adulți în vârstă: când pot face exerciții cu haltere

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Exerciții fizice
Exerciții fizice

Ridicarea greutăților - haltere - poate fi un bun exercițiu pentru adulții mai în vârstă, sănătoși. Acest exercițiu are însă un aspect special la această categorie de persoane.

Cercetările arată că ridicarea de greutăți este un „medicament” bun pentru adulții în vârstă sănătoși. Deși există multe exerciții de ridicare a greutăților, o mișcare pe care ar trebui să o includeți întotdeauna cu antrenamentele dvs. este „deadlift-ul”.
Deadlift-ul este o mișcare cu aspect simplu. Dintr-o poziție ghemuită, apucați haltera și apoi vă ridicați în picioare în timp ce ridicați haltera cu brațele drepte. Haltera se ridică la nivelul de la jumătatea coapsei. Țineți o secundă și reveniți la poziția de pornire.
Este o mișcare scurtă, rapidă, dar se întâmplă multe în acea perioadă, spune Shawn Pedicini, kinetoterapeut cu rețeaua de reabilitare Spaulding afiliată la Harvard. 

Ce beneficii aduc axercițiile cu haltere

Acest exercițiu extrem de funcțional duce la multe mișcări obișnuite. De exemplu, pot crește rezistența și puterea corpului, îmbunătățește mobilitatea, echilibrul și stabilitatea. Deadlift-urile sunt, de asemenea, în special mușchii fesieri.
„Acești mușchi vă ajută să ridicați lucrurile, să ridicați și să transportați obiecte și să vă protejați corpul de răniri”, spune Pedicini. Deadlift-urile întăresc partea inferioară a spatelui, care poate provoca umeri înclinați. De asemenea, pot îmbunătăți rezistența la prindere, iar unele cercetări au sugerat că efectuarea acestor mișcări poate crește densitatea osoasă, potrivit Harvard Medical School.
Dar, atrage atenția Pedicini, „dacă nu o faceți corect, există riscul să puneți prea mult stres pe partea inferioară a spatelui”.
Dacă nu aveți acces la o halteră, funcționează o ganteră sau un kettlebell în fiecare mână. 
„Nu trebuie să faceți multe antrenamente pentru a simți rezultatele. O abordare tipică este de trei seturi de cinci până la opt repetări, cu o pauză între ele”, spune Pedicini. „Un număr mai mare de repetări poate determina ca forma dvs. Să se deterioreze. Cu toate acestea, un antrenor personal sau kinetoterapeut vă poate sfătui cu privire la numărul ideal de seturi și repetări în funcție de nivelul dvs. de condiție fizică. O greutate sigură pentru început ar fi 40% - 50% din greutatea corpului. Apoi creșteți treptat greutatea dacă puteți completa un set complet de opt repetări cu o formă adecvată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel