Adriana Nica: Paturile casate nu erau bune! Repararea costa mai mult ca unele noi

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Acestea sunt paturile mobile casate, pe care Emanuel Ungureanu le-a filmat într-una din magaziile spitalului.
Acestea sunt paturile mobile casate, pe care Emanuel Ungureanu le-a filmat într-una din magaziile spitalului.

Managerul Spitalului Universitar București, conf.dr. Adriana Nica a explicat că paturile casate pe care deputatul Emanuel Ungureanu le-a filmat într-o magazie și despre care acesta susținea că ar fi fost bune, erau de fapt stricate iar repararea lor ar fi costat mai mult decât cumpărarea unora noi. Mai mult, directorul medical al SUUB, Dorin Ionescu spune că deputatul a intrat prin efracție în spațiul administrativ ca să filmeze.

În urmă cu trei săptămâni, deputatul Emanuel Ungureanu a filmat într-o magazie a Spitalului Universitar de Urgență București unde, susținea el, ar fi fost aruncate paturi și alte dispozitive medicale care ar fi fost bune și puteau fi reparate. 

Casarea respectivelor obiecte a început în 2017

Managerul Spitalului, conf.dr. Adriana Nica, spune că nu e adevărat, întrucât tot mobilierul în cauză, și e vorba de peste 3.000 de piese, era de fapt stricat, ceea ce poate fi dovedit cu acte, și repararea lui ar fi costat mai mult decât cumpărarea unuia nou. 

Referitor la imaginile care au circulat pe internet cu aparatura și mobilierul casat, trebuie să știți că procesul de casare a început încă din anul 2017. Am toate documentele doveditoare pe care le-am pus la dispoziția autorităților. Pentru că obiectele la care ne referim sunt achiziționate din bani publici, procedura de scoatere din contabilitate și uz durează aproximativ un an! Procesul s-a finalizat la sfârșitul lunii iulie 2018, prin aprobarea Ministerului Sănătății pentru scoaterea din uz și contabilitate a obiectelor de inventar în valoare de peste 5 milioane de lei. Imaginile prezentate în spațiul public nu au fost corect explicate, astfel încât s-a indus concluzia că obiectele erau aruncate în curtea spitalului. Trebuie să știți că obiectele din imagini se aflau într-un spațiu administrativ al spitalului, care nu are nicio legătură cu spațiile de circulație și nici cu spațiile destinate îngrijirii bolnavilor”, a subliniat Adriana Nica. 

Procesul de casare, anevoios

Managerul explică și că procesul de casare a unui obiect, într-un spital public, nu e așa ușor cum s-ar crede. Obiectele nu pot fi pur și simplu aruncate la gunoi, întrucât spitalul le are în contabilitate și pentru orice faci trebuie să ai documente justificative și aprobări.

Procesul de casare începe de la o propunere făcută de secția care-l folosește. Se dă o decizie, să întocmește o comisie, se trimit apoi spre avizare la Ministerul Sănătății, se aprobă, se scot din contabilitate și se valorifică. Conform legii. (...) De unde știți că erau foarte bune? Erau niște paturi care probabil că nu puteau fi reparate. Iar reparația lor costa cât un pat nou! Iar obținând toate aprobările, că putem să-l scoatem din contabilitate, asta am făcut. V-am spus, pentru tot ceea ce v-am prezentat avem documente justificative pe care le-am prezentat organelor abilitate în timpul controlului”, a continuat Nica. 

Pătrundere prin efracție

Directorul medical al SUUB, Dorin Ionescu, a spus și că modul în care a ajuns în acea magazie deputatul este incorect. 

Ceea ce a prezentat domnia sa, mai fusese și cu o zi înainte și l-am dus (prin spital, n.r.), i-am arătat, a filmat ce și-a dorit. După care a violat, în mod real, spațiul public al spitalului, a pătruns neautorizat în zona aceea administrativă în care se prelucrau deșeurile în urma casării. Da?! Acest lucru se cheamă pătrundere prin efracție. Eu nu pot să merg în Parlament când îmi doresc și unde îmi doresc. Există un regulament, există niște reguli”, a subliniat directorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel