„Este clar că, din luna februarie, vom avea și curba descendentă. Nu va fi peste noapte, se va întâmpla treptat. Este de așteptat ca, după luna februarie, lucrurile să arate clar mai echilibrat. Nu înseamnă că nu vom mai avea infecția cu SARS-CoV-2, dar ne interesează ca impactul la nivelul mapamondului și practic ceea ce înseamnă numărul de cazuri, numărul de internări la Terapie Intensivă să fie la niveluri mult mai reduse”, a spus, miercuri, Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, în exclusivitate pentru DC Medical.
Potrivit acestuia, este important ca, din martie, situația să rămână stabilă. „Dacă a fost ultima strigare, înseamnă că, după primăvară, ar trebui să ne ducem către etapa de conviețuire cu virusul, care să devină și armonioasă”, a spus medicul Adrian Marinescu.
DC Medical l-a contactat, miercuri, 2 februarie, pe Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, în contextul în care subvarianta BA.2 a variantei Omicron a devenit foarte repede dominantă în Danemarca, fiind înregistrate cazuri și în Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, sau Norvegia. „Este bine că, în momentul de față, reacția este rapidă și reușim să identificăm aceste variante și în acest fel să putem să luăm toate măsurile necesare, dar nu mi-aș face griji. Ar fi strict faptul că iau în calcul existența lor și ce ar putea să însemne mai departe”, a punctat Adrian Marinescu. Mai multe declarații despre acest subiect, AICI!
Bilanț coronavirus, 2 februarie 2022
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 35.802 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.
De la începutul pandemiei, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.292.345 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 59.563 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.941.797 de pacienți au fost declarați vindecați.
În ultimele 24 de ore, au fost raportate de către INSP 120 de decese (69 de bărbați și 51 de femei), dintre care 13 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman,Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.