Adrenalina nebulizată, în ce situații se recomandă: explicațiile medicului Mihai Craiu

Adisa Codruț |
Data publicării:

Doar în anumite cazuri este recomandată adrenalina nebulizată, a explicat medicul Mihai Craiu într-o postare pe pagina lui de socializare.

Medicul Mihai Craiu a vorbit, într-o postare pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii de pe Facebook, despre bronșiolita la copii, având în vedere că se apropie sezonul. El a explicat ce este adrenalina nebulizată, când este și când nu este recomandată în tratamentul copiilor cu această afecțiune. 

„Revin la subiectul bronșiolita acută deoarece vremea capricioasă va favoriza, in urmatoarele săptămâni, o crestere semnificativă a numarului de cazuri, la copiii cu vârstă mică (sub 2 ani).

În articolul postat recent vă prezentam atenționarea asupra adrenalinei nebulizate, emisă pentru medicii de familie din Canada, plecând de la o intrebare reală a unui medic local. Acesta se afla în dubiu în fața unui scenariu ipotetic, al unui copil mic, cu o viroză respiratorie și care avea wheezing apărut pentru prima dată in viața lui.

Întrebarea medicului, catre grupul de experti ai Spitalului de copii din Vancouver (the Pediatric Research in Emergency Therapeutics (PRETx) program), era dacă să trimită la spital (în compartimentul de Urgențe) acest copil, pentru nebulizare de adrenalină.

Răspunsul experților a fost negativ.

Doar copiii cu bronșiolită acută gravă, care au următoarele modificări, ar avea nevoie de internare și de nebulizare de adrenalină:

1. scăderea saturației de oxigen la măsuratoarea cu puloximetrul

2. Frecvența respiratorie foarte mare (peste 70 pe minut la sugar și peste 50 pe minut între 1-2 ani - completarea mea, din protocolul american al AAP privind bronsiolita acuta)

3. tiraj ("înfundarea" spațiului dintre coaste, la gat sau sub stern) - (detalii aici)

MESAJ DE LUAT ACASĂ - adrenalina nu se nebulizează la cazuri ușoare, la domiciliu. În toată lumea...”, scrie medicul, pe pagina lui de socializare


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel