Adolescenții, ce spune despre ei frecvența întâlnirilor romantice. Ar trebui sau nu să aibă întâlniri?

Angela Sabău |
Data publicării:
Adolescenți
Adolescenți

Frecvența întâlnirilor romantice la adolescenți este un indicator al adaptabilității, cel puțin așa se credea. Ultimele studii răstoarnă statisticile.

Într-un studiu publicat în Journal of School Health, cercetătorii au descoperit că adolescenții care nu erau într-o relație romantică aveau abilități sociale bune și depresie scăzută și erau mai buni sau cel puțin la fel c cei care aveau întâlniri.

Cercetările anterioare au identificat, în funcție de frecvența lor, patru tipuri de întâlniri distincte între clasa a VI-a și a XII-a: scăzute, în creștere, mijlocii și frecvente

Studiul a inclus 594 de elevi de clasa a X-a. Anchetatorii au comparat cele patru tipuri de întâlniri folosind evaluările cadrelor didactice și chestionarele elevilor.

Rezultatele infirmă noțiunea potrivit căreia cei care nu au întâlniri sunt neadaptați. Eforturile care se fac în școli pentru promovarea sănătății ar trebui să includă refuzarea întâlnirilor romantice ca o opțiune de dezvoltare sănătoasă.

„La final, educatorii în sănătate școlară, profesioniștii din domeniul sănătății mintale și profesorii ar trebui să afirme norme sociale care susțin libertatea individuală a adolescenților de a decide dacă vor să aibă întâlniri sau nu, indicând că ambele sunt opțiuni acceptabile și sănătoase”, a declarat autorul principal Brooke Douglas, al Universitatea din Georgia.

Frecvența redusă a întâlnirilor, ablități sociale și emoționale mai bune

Scopul studiului a fost de a examina dacă elevii din grupul celor care aveau o frecvență scăzută a întâlnirilor diferă în ce privește abilitățile emoționale, interpersonale și adaptative față de cele ale tinerilor din celelalte grupe, respectiv care aaveau întâlniri romantice mai frecvente.

Proba a fost formată din 594 de absolvențo de clasa a X-a. „Am comparat cele patru tipuri de întâlniri cu evaluările profesorilor privind abilități sociale, leadership, depresie și cu rapoartele elevilor (relații pozitive cu prietenii, acasă și la școală; depresie, idee suicidară)”, spun autorii studiului.

Rezultatul a fost că studenții din grupul celor ce aveau rare întâlniri au avut evaluări semnificativ mai mari din partea profesorilor, privind abilitățile sociale și de conducere, și ratinguri mai mici de depresie, în comparație cu celelalte grupuri. Rapoartele proprii despre relațiile pozitive nu au fost diferite la nicio categorie. Depresia auto-raportată a fost semnificativ mai mică în grupul cu număr mic de întâlniri, iar ideile suiidare nu diferă.

Concluzia cercetătorilor a fost că adolescenții care nu se aflau într-o relație romantică aveau abilități sociale bune și depresie scăzută și erau mai buni sau cel puțin la fel cu colegii care aveau întâlniri. Aceste rezultate resping noțiunea că adolescenții care nu au relații romantice sunt neadaptați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel