Adeverințe de vaccinare anti-COVID-19 false și la Hunedoara. DSP a sesizat Parchetul

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Mai multe adeverințe de vaccinare anti-COVID-19, despre care se bănuiește că ar fi false, au fost identificate de personalul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, conducerea instituției solicitând Parchetului să efectueze cercetări amănunțite în acest caz, a anunțat, vineri, directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

„Urmare a verificărilor efectuate în centrele de vaccinare, au existat anumite suspiciuni legate de eliberarea adeverințelor de vaccinare. Drept urmare, am înaintat suspiciunile noastre către Parchet, urmând ca instituțiile abilitate să verifice și să vadă dacă se confirmă sau nu acest lucru”, a declarat Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP Hunedoara.

El a menționat că suspiciunile au apărut în urma verificărilor periodice pe care le efectuează instituția în ceea ce privește vaccinarea populației împotriva COVID-19.

„Am avut anumite întrebări, drept urmare am considerat că este cazul ca organele abilitate să facă cercetări amănunțite”, a precizat Mezei.

O situație similară a fost identificată și în județul Arad, unde există cazuri în cercetare.

„Se fac verificări tot timpul. Există și un număr mare de vaccinați acum. Noi avem și traficul din vamă, unde am întâlnit cazuri. Mesajul nostru este că e important să te vaccinezi, să nu fraudezi pentru că riști un dosar penal. Avem cazuri în cercetare”, a spus, la rândul său, directorul executiv al DSP Arad, Horea Timiș.

Directorii executivi ai direcțiilor sanitare din județele Arad, Timiș și Hunedoara s-au reunit vineri la Deva pentru a discuta modalități concrete de colaborare în cadrul proiectului „Alianța Vestului pentru Sănătate Publică”, primul de acest fel din țară, notează Agerpres. 

„Alianța Vestului pentru Sănătate Publică” a fost înființată cu scopul implementării unei strategii de sănătate pe Regiunea Vest, într-un program pilot de dezvoltare regional ce include șase componente strategice.

Acestea au ca scop digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluții inteligente de eHealth, analiza nevoilor de servicii medicale, optimizarea transferurilor interjudețene a pacienților, optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune, realizarea unor echipe comune de control interjudețene și elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.

Potrivit directorului DSP Hunedoara, se dorește ca această colaborare să devină un exemplu de bune practici în sănătatea publică, cele trei DSP-uri fiind în slujba a peste 1,5 milioane de locuitori care ar putea avea nevoie de servicii medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel