Acidul glicolic în îngrijirea pielii. Ce beneficii are pentru ten

Larisa Opait |
Data publicării:
Acid glicolic - Foto: Freepik
Acid glicolic - Foto: Freepik

În ultimii ani, acidul glicolic a devenit o stea strălucitoare pe scena îngrijirii pielii, fiind lăudat pentru capacitățile sale de exfoliere și îmbunătățire a aspectului tenului.

Acidul glicolic este un acid alfa hidroxi (AHA) solubil în apă, obținut din trestie de zahăr. Este unul dintre cele mai utilizate AHA în produsele de îngrijire a pielii.

AHA sunt acizi naturali care provin din plante. Acestea constau din molecule minuscule care sunt foarte ușor de absorbit de piele. Acest lucru le face ideale pentru netezirea liniilor fine, îmbunătățirea texturii pielii, exfolierea celulelor moarte și stimularea regenerării celulare și alte utilizări anti-îmbătrânire.

Acidul glicolic determină pielea să producă și mai mult colagen. Colagenul este proteina care face pielea fermă, plină și elastică. Pielea ta produce mai puțin colagen pe măsură ce îmbătrânești. Colagenul este, de asemenea, distrus atunci când petreci prea mult timp la soare. Utilizarea acidului glicolic în fiecare zi poate ajuta la prevenirea descompunerii colagenului. 

Un alt beneficiu al acidului glicolic este efectul său în tratarea acneei. Acidul glicolic poate ajuta la curățarea porilor închiși și la reducerea inflamației, fiind de asemenea eficient în tratamentul cicatricilor cauzate de acnee.

Beneficiile acidului glicolic pentru ten 

Netezește ridurile fine și îmbunătățește tonusul și textura pielii.

Hidratează pielea și previne uscarea acesteia.

Estompează petele întunecate cauzate de daunele solare și protejează colagenul de soare.

Luminează pielea atunci când este utilizat în mod regulat.

Exfoliere eficientă.

Curăță porii pentru a preveni comedoanele, punctele negre și erupțiile inflamate.

Poate estompa petele întunecate cauzate de daunele solare.

Cum să utilizați acidul glicolic în siguranță

Alegeți și testați produsul potrivit

Optați pentru produse care conțin concentrații adecvate de acid glicolic pentru tipul dvs. de piele. Începeți cu concentrații mai scăzute și creșteți treptat în intensitate în funcție de toleranța pielii. Înainte de a aplica acidul glicolic pe întreaga față sau pe alte zone ale corpului, efectuați un test de patch pe o mică porțiune de piele pentru a evalua reacția pielii.

Purtați protecție solară 

În primul rând, trebuie să purtați protecție solară ori de câte ori utilizați tratamente cu acid glicolic. Acidul glicolic poate face pielea mai sensibilă la soare. Este esențial să folosești întotdeauna un produs de protecție solară adecvat atunci când folosești produse ce conțin acid glicolic.

Hidratarea pielii și evitarea zonelor sensibile 

Acidul glicolic poate provoca uscăciune și descuamare. Asigurați-vă că folosiți un hidratant potrivit pentru tipul dvs. de piele pentru a menține pielea bine hidratată și confortabilă. Evitați aplicarea acidului glicolic în apropierea ochilor, buzelor sau altor zone extrem de sensibile ale pielii. Aceste zone pot fi mai predispuse la iritații și arsuri.

Acidul glicolic poate fi un ingredient extrem de eficient în îngrijirea pielii, oferind beneficii precum exfolierea, stimularea producției de colagen și îmbunătățirea texturii pielii. Cu toate acestea, este esențial să fie utilizat cu precauție și să fie adaptat la nevoile individuale ale pielii. 

Pentru tratamente mai puternice, acidul glicolic se găsește și în peelingurile chimice. Peelingurile ușoare cu acid glicolic cu o putere de până la 30% pot fi făcute de un estetician la salon sau spa pentru piele. Peelingurile mai puternice de până la 70% pot fi avute la un cabinet de dermatologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel