Nutriționiștii recomandă consumul de legume, implicit și de roșii. Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, spune, într-o postare pe Facebook, că semințele de tomate conțin ulei comestibil asemănător cu uleiul din semințe de dovleac.
Acesta poartă denumire de acidul linoleic și ”este compusul majoritar din semințele de roșii, care nu poate fi sintetizat de organismul uman și care are un rol important în funcționarea creierului și în menținerea echilibrată a nivelului de colesterol”.
Studii științifice despre beneficiile acestuia în vindecare puteți citi AICI .
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.