Acetatul de vitamina E, vinovat pentru îmbolnăvirile de vaping din SUA?

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tigările electronice ar putea fi mai periculoase decât cele cu tutun
Tigările electronice ar putea fi mai periculoase decât cele cu tutun

Acetatul de vitamina E, un aditiv folosit uneori în țigările electronice, ar putea fi responsabil pentru focarul de leziuni pulmonare cauzate de fumatul electronic.

Vitamina E, vaping. Oficiali de la din Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA susțin că acetatul de vitamina E ar putea fi de vină pentru un focar național de leziuni pulmonare legate de țigări electronice, care este legat de zeci de morți. "Aceste noi descoperiri sunt semnificative. (...) Avem un vinovat puternic. Mai sunt de lucrat și CDC a spus că continua sa testeze pentru o gama largă de substanțe chimice. Acest lucru nu exclude alte ingrediente posibile. (...) Pot exista mai multe cauze", a declarat Anne Schuchat, directorul adjunct principal al CDC, potrivit CNN.

La baza acestor afirmații se află testele CDC care au descoperit acetat de vitamina E la probele prelevate de la 29 de pacienți. THC, sau tetrahidrocannabinolul, componenta psihoactivă primară a plantei de canabis, au fost detectați la 23 din 28 de pacienți. Metaboliții de nicotină au fost depistați la 16 din 26 de exemplare de pacienți.

Până la finalizarea anchetei, reprezentanții CDC sfătuiesc oamenii să se abțină de la folosirea țigărilor electronice cu arome. Aceștia mai precizează că vitamina E este utilizată în mai multe produse, precum loțiuni și suplimente, dar au subliniat că există o „mare diferență" în punerea vitaminei E pe piele sau înghițirea ei în pastilă și inhalarea vitaminei uleioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel