Aceste alimente susțin sănătatea mintală. Când și cât trebuie să le consumi

Angela Sabău |
Data publicării:
Sănătate mintală
Sănătate mintală

Iată câteva alimente care au capacitatea de a ajuta organismul să lupte cu stresul și să mențină sănătatea mintală nealterată.

Stresul este un factor prezent pe mai tot parcursul vieții, însă nu toți îi facem față la fel. Unii nu reușesc să se descurce atunci când nivelul de stes depășește un anumit prag, însă specialiștii spun că gestionarea stresului este cu siguranță un instrument puternic pentru sănătate.

Există mai multe moduri de a combate stresul, iar una dintre ele este ceea ce mănânci. Ceea ce hrănești corpul este ceea ce hrănești și mintea.

Alimentele pe care le consumi determină nu numai sănătatea ta fizică, ci și sănătatea ta mintală. Există suficiente cercetări care susțin faptul că ceea ce mâncăm are un efect direct asupra stării noastre de spirit. Există anumite alimente care pot îmbunătăți starea de spirit, în timp ce altele pot crea iritabilitate și scad energia.

Alimente care stimulează serotonina

Aceste tipuri de alimente sunt bogate în triptofan, care ajută la producerea de serotonină, cum ar fi kiwi, banane, vișine, ananas, roșii, prune, somon, curcan, pește, pui, ouă (nu lăsați gălbenușul), lapte, brânză, produse din soia, fasole, nuci și spanac.

Alimente care includ Omega 3

Acestea includ pește și alte fructe de mare, nucile, fasolea, semințele de in, semințele de chia, semințele de cânepă, uleiul de soia și iaurtul sunt benefice.

Alimente cu seleniu

Nucile braziliene, pâinea integrală, tonul, puiul, carnea de porc, carnea de vită sunt extrem de benefice pentru eliberarea hormonilor de stres.

Surse de acid folic - Vitamina B-9

Acestea includ fasole linte, sparanghel, sfeclă, legume cu frunze verzi, citrice precum portocale, lămâie, grapefruit, varză de Bruxelles și broccoli.

Spanac

Această legumă cu frunze verzi este bogată în magneziu, care combate stresul. Persoanele cu nivel scăzut de magneziu sunt mai predispuse să aibă un nivel crescut de proteină C-reactivă, iar cercetările au arătat că persoanele cu niveluri ridicate de proteină C-reactivă sunt mai stresate și prezintă un risc mai mare de depresie. Deoarece magneziul este eliminat din organism atunci când sunteți stresat, este important să aveți un aport suficient din alimente.

Alimente pe care ar trebui să le evitați:

Zahăr – deși pe moment dau o senzație de bine, în cele din urmă te fac iritabil, anxios și scade moralul.

Alcool - În timp ce vă bucurați de băutură, creierul este ocupat să producă hormoni asociați cu anxietatea și stresul. Alcoolul reduce, de asemenea, serotonina din corpul nostru. Sfat - Savurați un pahar de vin roșu, dar numai ocazional.

Cofeină - Are beneficiile ei cognitive, dar supradozajul poate duce la tulburări de somn, iritabilitate, sarcină și poate avea efecte de sevraj. Sfat - Înlocuiți câteva căni de cofeină cu apă cu lămâie sau ceai verde.

În plus, puteți urma aceste sfaturi pentru o sănătate mintală mai bună:

Mâncați la intervale regulate.

Nu săriți peste mese.

Mențineți-vă hidratat.

Faceți exerciții fizice regulate.

Încercați să dormiți suficient

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel