A murit Gigi Mulțescu. Legendarul fotbalist avea 72 de ani

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
gigi multescu - FOTO: Captură YouTube@DigiSport
gigi multescu - FOTO: Captură YouTube@DigiSport

Gigi Mulțescu, fotbalist de legendă și antrenor al Dinamo București, a murit la vârsta de 72 de ani. 

Gigi Mulțescu, fostul mare fotbalist și antrenor al echipei Dinamo București, a decedat duminică, 15 septembrie 2024, la vârsta de 72 de ani, după o lungă luptă cu boala. Internat de urgență pe 6 septembrie la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din cauza unei pneumonii, starea sa era deja fragilă din cauza complicațiilor generate de Alzheimer, afecțiune cu care se confrunta de mai mult timp.

Anunțul decesului a fost făcut  de Ionel Culina, fostul ofițer de presă de la Dinamo, care a anunțat pe contul său de Facebook decesul legendarului fotbalist. 

"CÂINE ȘI DUPĂ MOARTE

Îți mulțumim, Gigi Mulțescu!Copii fiind, pe 15 septembrie plecam la școală, să învățăm ce înseamnă viața, ce înseamnă Dinamo. Astăzi, tot pe 15 septembrie, Gigi Mulțescu a plecat dintre noi și ne-a lăsat să învățăm singuri ce-a fost Dinamo și ce va fi pentru următoarele generații.Dumnezeu să te odihnească în pace, Gigi Mulțescu!", a scris Ionel Culina, pe pagina sa de Facebook.

Gigi Mulțescu, internat cu pneumonie

Respirația îi era asistată prin mască de oxigen, iar prognosticul medicilor era rezervat încă de la momentul internării.

Într-un interviu din noiembrie 2023 acordat ProSport, Mulțescu a vorbit deschis despre dificultățile pe care le întâmpina, oferind detalii despre provocările legate de sănătatea sa. Supranumit "Smurdul" pentru abilitățile sale de a salva echipe aflate în criză, el rămâne o figură legendară în fotbalul românesc.

Starea de sănătate a fostului fotbalist și antrenor Gigi Mulțescu s-a agravat rapid în ultimele zile, după o lungă luptă cu boala Alzheimer. O pneumonie severă i-a complicat și mai mult situația, necesitând folosirea constantă a unei măști de oxigen. Deși a urmat tratamente cu antibiotice, organismul său slăbit nu a mai răspuns la intervenții, iar Mulțescu s-a stins din viață.

Gigi Mulțescu, Alzheimer

Anul trecut, Gigi Mulțescu a fost diagnosticat cu Alzheimer.

Alzheimer este o boală neurodegenerativă progresivă care afectează memoria, gândirea și comportamentul. Pe măsură ce boala avansează, pacienții pierd treptat capacitatea de a efectua sarcini cotidiene și de a recunoaște persoane apropiate.

Nu există un tratament curativ, dar terapiile disponibile pot încetini progresia simptomelor. Alzheimer este principala cauză de demență la nivel mondial, afectând în special persoanele în vârstă, potrivit CDC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel