A apărut vaccinul COVID-19 fără AC. Metoda a fost aprobată, cum funcționează

Pe măsură ce vaccinarea ia avânt în întreaga lume, apare problema stocurilor de seringi. Statele par optimiste pentru moment, asigurându-se că milioane de seringi și ace sunt încă disponibile. Cu toate acestea, există alte metode de administrare a vaccinului, ce nu necesită ace.

Canadienii au inventat pistolul care introduce serul prin porii pielii. Mai exact, un start-up canadian a dezvoltat un pistol fără ac, Med-Jet H4.

Cum funcționează acest pistol

Un cartuș care conține serul este plasat în interiorul dispozitivului. În loc să străpungă pielea cu un ac, pistolul produce micro-jeturi care se infiltrează în porii pielii, explică Journal de Montreal. Metoda a fost aprobată în Canada, iar inventatorii săi sunt pe cale de a obține aprobarea Ministerului Sănătății. Ulterior, dispozitivul lor va fi utilizat în campania de vaccinare împotriva Covid-19.

Agenția canadiană pentru medicamente și tehnologii în sănătate (ACTMS) a revizuit noul dispozitiv, împreună cu alte modele de injectoare fără ace, pentru a testa eficacitatea acestora. În teste au folosit vaccinul antigripal, vaccinul antipoliomielitic, rujeola, oreionul și rubeola, precum și vaccinul împotriva difteriei, tetanosului, pertussisului și hepatitei B.

În toate cazurile, agenția a găsit un răspuns imun similar atunci când vaccinul este administrat printr-un injector fără ace, ca și în cazul unei seringi convenționale. Oamenii de știință observă, totuși, „un număr mai mare de efecte secundare locale”, cum ar fi roșeață sau umflături, cu acest tip de pistol, dar mai puține efecte secundare „sistemice”, și anume febră, dureri musculare sau durere, decât în cazul seringii cu ac, scrie CNEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel