9 alimente care te ajută la arderea grăsimilor de pe burtă
Iată o listă de 9 alimente care te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă
9 alimente care ard grăsimea din burtă
1. Fasolea neagră - bacteriile noastre intestinale se dezvoltă pe fibra solubilă din fasolea neagră, transformând-o în butirat. S-a dovedit că această substanță chimică crește arderea caloriilor în studiile efectuate pe șoareci.
2. Somon - conține acizi grași Omega-3, care ajută la reducerea inflamației și a grăsimii din burtă. Acestea acționează prin creșterea nivelului de hormon, adiponectina, care susține metabolismul și arde grăsimile.
3. Avocado - sunt pline de grăsimi mononesaturate care vă pot ajuta să vă reduceți pofta de mâncare și să preveniți formarea grăsimilor din burtă.
4. Ouă - sunt pline de proteine, așa că vă mențineți senzația de sațietate pentru mai mult timp, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să luați gustări între mese. Un ou mare conține în jur de 78 de calorii și 6g de proteine.
5. Cartofi dulci - conțin antioxidanți din plante numiți carotenoizi care stabilizează nivelul zahărului din sânge. La rândul său, acest lucru poate împiedica transformarea caloriilor în grăsimi abdominale.
6. Pasta Miso - se întâmplă să fie plină de bacterii bune care pot ajuta la stimularea sistemului digestiv, la întărirea sistemului imunitar și la arderea grăsimii din burtă în acest proces.
7. Făină de ovăz - ovăzul conține o fibră solubilă numită beta-glucani, care formează un gel în intestinul subțire. Acest gel ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, susține sistemul imunitar, vă face să vă simțiți mai plin mai mult timp și reglează nivelul glicemiei.
8. Spanacul - conține o moleculă de zahăr cu lanț lung numită sulfoquinovoză (SQ), care poate ajuta stomacul să rămână curățat. Potrivit unui studiu publicat în revista Nature Chemical Biology, SQ favorizează creșterea bacteriilor intestinale bune, care împiedică bacteriile rele să se înmulțească prea mult în intestin și să provoace inflamații și grăsimi abdominale.
9. Prunele - conțin compuși fenolici de combatere a grăsimilor numiți flavonoizi. Prunele conțin, de asemenea, pectină, o fibră asemănătoare gelatinei, pe care studiile la animale au descoperit-o că reduc grăsimea ficatului (grăsimea din burtă) și blochează absorbția celulelor adipoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.