8 lucruri din congelator pe care TREBUIE să le arunci. Pot fi stricate

Dana Lascu |
Data publicării:
E plin în congelator? Iată ce trebuie să arunci. Foto: Pixabay
E plin în congelator? Iată ce trebuie să arunci. Foto: Pixabay

Nu mai ai loc în congelator? Probabil pentru să cunt câteva lucruri pe care le ții în sertarele lui de prea mult tip și ar fi bine să le arunci pentru că nu mai sunt bune. Iată care: 

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le arunci din congelator:

1) Cuburi de gheață cu miros ciudat

Ținute prea mult tip în congelator, cuburile de gheață din tăvițele deschise prin mirosul alimentelor. Aruncați-le și faceți altele proaspete. 

2) Mâncare gătită 

De fiecare dată când gătești prea mult, pui în caserole o parte din mâncare și o bagi în congelator? Este minunat să îți planifici masele din timp, dar mâncarea gătită și congelată trebuie consumată în termen de trei luni. Nu după un an. Puneți etichete pe caserole ca s știți când ați făcut mâncarea și cât de  repede să o consumați. 

3) Cafeaua veche

Depozitarea cafelei măcinate în congelator îi poate păstra prospețimea, dar țineți cont de cât timp a stat acolo. Boabele de cafea absorb umezeala, precum și diferitele gusturi și mirosuri din jurul lor, așa că asigurați-vă că le folosiți în termen de trei luni. 

4) Legume „arse”

De cât timp sta punga aceea cu legume mixte congelate în spatele congelatorului? Dacă ai dezghețat deja congelatorul și-ai pus-o din nou la înghețat e cazul să o arunci. Legumele congelate pot fi păstrate în congelator timp de aproximativ trei luni - sau mai puțin – dacă pe suprafața lor se formează un strat de gheață, pentru că e ca și cum sunt „arse” dar cu gheață, nu cu foc, iar când le dezgheți iese apa dn ele și sunt fleșcăite. 

5) Carne decongelată

Ne place să avem „rezerve” de carne în congelator. Dar e bine să 0 punem în porții, nu pe toată la un loc, pentru că poate nu vom vrea să dezghețăm doar o parte, nu întreaga bucată. Carnea nu se îngheață, se dezgheață și pe urmă se îngheață la loc. Pentru că odată ce carnea, puiul în mod special, începe să se dezghețe, pe ea încep să crească bacterii. De asemenea, când congelatorul nu funcționează la temperatura optimă, carnea din interior se poate strica din exact același motiv. 

6) Carnea „arsă” de gheață

Dacă pe suprafața unei bucăți de carne congelată s-a făcut un strat de gheață, e ca și cum carnea e „arsă”, iar gătită va fi uscată și fără gust. Dacă observați acele mici cristale de gheață în ambalaj sau nu vă amintiți de cât timp aveți carnea în congelator, este timpul să scăpați de ea. E valabil și pentru pachete cu delicatese din carne pe care le-ați ținut în congelator prea mult. 

7) Produse de patiserie cu umplutură cremoasă

Dar produsele de patiserie și alte delicii cu brânză sau umplutură cremoasă nu se păstrează bine la congelator; de fapt, multe dintre alimentele care nu pot fi congelate sunt produse lactate. Le puteți ține în congelator maximum o lună. La fel și înghețata. Nu e bine să o mâncați după ce i-a trecut termenul de valabilitate, mai ales că o cutie de înghețată o scoateți de câte ori vreți să luați câteva linguri, și apoi o puneți la loc. 

8) Resturi de nerecunoscut

Ne place să găsim modalități creative de reutilizare a resturilor de alimente, cum ar fi bucăți dintr-un pui la rotisor, cuburi de morcovi tăiate, și multe altele. Dar ele pur și simplu nu vor rezista în congelator la nesfârșit! Și dacă nu le punem etichete ca să știm ce sunt, la un moment dat vom avea prea mult spațiu ocupat în sertare cu chestii înghețate bocnă care sunt de nerecunoscut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel