8 alimente inflamatoare care fac grăsimea de pe burtă. Unele sunt consumate în vacanță sau la micul dejun

Sonia Baciu |
Data publicării:
8 alimente. FOTO: Freepik @boyarkinamarina
8 alimente. FOTO: Freepik @boyarkinamarina

Care sunt alimentele inflamatoare care duc la apariția grăsimii viscerale, factor de risc pentru bolile cronice.

Grăsimea abdominală poate reprezenta un factor de risc pentru sănătate, ducând la boli cronice, cum ar fi diabetul, hipertensiunea, bolile de inimă, afecțiunile hepatice și renale, dar și la cancer.

Toate aceste afecțiuni vin ca urmare a unei inflamații cronice, de peste șase săptămâni, iar alimentația bogată în alimente cu efect inflamator stă la baza inflamației la nivelul corpului.

Inflamația este o reacție naturală a corpului, prin sistemul imunitar, de a ne proteja de infecții, leziuni sau boli. În forma sa acută, de scurtă durată, inflamația poate avea beneficii, însă în cazul celei cronice trebuie intervenit pentru a nu avea un impact major asupra sănătății generale.

8 alimente inflamatoare

Astfel, pentru a reduce inflamația din corp, în special din cea care se manifestă la nivelul abdominal, prin grăsimea viscerală, este important să eliminăm din dietă acele alimente care favorizează apariția ”colăcelului”.

Iată care sunt cele mai nocive alimente pentru abdomenul dvs.

Patiseria

Oricât de bune sunt la gust, produsele de patiserie sunt o bombă calorică și o sursă de grăsimi trans, un alt nutrient inflamator care ar putea să vă dea grăsime pe burtă. Grăsimile trans apar în mod natural în cantități mici. Cu toate acestea, majoritatea grăsimilor trans din alimentația noastră sunt produse de om.

Aceste grăsimi sunt adesea folosite ca o alternativă mai ieftină și stabilă la raft la unt și s-a demonstrat că acestea cresc inflamația și bolile cardiovasculare, printre alte boli.

Pâinea albă

Acest tip de pâine nu este cunoscut ca fiind unul foarte nutritiv, având zahăr adăugat, cu un conținut redus de fibre. Astfel, că nu oferă sațietate și veți fi tentați să consumați o cantitate mare de pâine.

Este cunoscut faptul că pe lângă creșterea sațietății, fibrele ajută și la reducerea colesterolului și a nivelului glicemiei din sânge, fiind asociate și cu reducerea grăsimii viscerale.

Astfel, trebuie să rețineți că multe dintre produsele rafinate, care includ pâinea albă, cerealele, biscuiți, dar și alte tipuri de snack-uri au un conținut scăzut de fibre.

Vezi și: Tulburarea de anxietate generalizată: ce este și cum se manifestă. Gina Dafinoiu: Devine din ce în ce mai greu de controlat

Cerealele

Cereale de la la micul dejun, una dintre cele mai cunoscute opțiuni pentru prima masă din zi, se află și ele pe lista alimentelor inflamatoare care duc la apariția grăsimii abdominale.

Există multe variante de cereale care au adaos de zahăr, însă nu doar că duce la inflamații și grăsimea de pe burtă, dar afectează și microbiomul intestinal.

Studiile arată că dezechilibrele bacteriilor intestinale ar putea crește riscul de obezitate, de boli cardiovasculare și de tulburări intestinale și ar putea, de asemenea, să favorizeze creșterea în greutate.

În plus, dezechilibrele microbiotei ar putea duce la o grăsime viscerală mai mare, notează EatThis.

Sucurile

O singură cutie de suc obișnuit conține aproximativ 40 de grame de zahăr adăugat, o cantitate care depășește recomandarea zilnică a Asociației Americane a Inimii.

Cercetările arată că zahărul alimentar în exces poate crește inflamația organismului și poate duce la rezistență la insulină și inflamație cronică.

Sucurile contribuie cu calorii goale, ceea ce poate duce la creșterea în greutate, și poate afecta ficatul, provocând boala ficatului gras non-alcoolic, care poate duce până la ciroză și cancer hepatic.

Nu doar sucurile carbogazoase, cu aport de zahăr pot duce la grăsimea de pe burtă, ci și băuturile energizante sau băuturile pe bază de cafea și ceai, îndulcite.

Vezi și: Keratoza foliculară: cauze, simptome și tratament. Anghel: Devin proeminente, adesea fiind asociate atopiei

Cocktail-urile alcoolice dulci

O altă băutură care poate să vă pună în pericol silueta este cocktailul alcoolic dulce, pe care mulți îl consumăm în perioada de vară, mai ales în vacanțe.

O singură margarita poate avea cu ușurință peste 30 de grame de zahăr adăugat, contribuind la inflamație și la grăsimea de pe burtă.

În plus, de unul singur, alcoolul poate provoca inflamații și poate duce, potențial, la probleme în ficat și intestin.

Cercetările arată că alcoolul este, de asemenea, asociat cu cantități mai mari de grăsime viscerală, ceea ce duce la un alt set de potențiale complicații de sănătate.

Floricelele de porumb

Singurul beneficiul al floricelelor de porumb pentru microunde este dat de aportul de fibre. Însă acesta lucru este ”anihilat” de conținutul de sare și de grăsimi trans, care pot duce atât la creșterea tensiunii arteriale, cât și a grăsimii de pe burtă.

Batoanele care înlocuiesc masa

Aflați pe fugă și parcă fără a avea timp suficient de acordat unei mese normale și sănătoase, mulți apelează la batoanele care înlocuiesc masa. Însă acestea dau o ”triplă” lovitură asupra sănătății, iar acest lucru se datorează adaosului de zahăr, grăsimilor trans și conținutului mic sau deloc de fibre.

Astfel, este indicat să căutați alternative și să vă preparați de acasă un sandvish cu alimente care sunt sănătoase și pe gustul dvs, dar mai ales, care să poată fi consumat cu ușurință, oriunde vă aflați.

Chipsurile

Chipsurile sunt și ele pe lista alimentelor inflamatoare cu impact asupra grăsimii viscerale, fiind renumite pentru conținutul lor de sodiu.

Această sare poate duce la inflamație și adipozitate, iar grăsimile trans care se găsesc adesea în chipsuri pot face același lucru.

În timp ce nu este nevoie de nicio grăsime trans în dieta dumneavoastră, sodiul este de fapt un nutrient esențial, element care ajută în procesul electrolitic, mai ales dacă este consumat în limita recomandată de OMS, adică de 5 grame pe zi, cantitate care se acoperă atât din adausul de sare de la gătit, cât și din cel existent în legume și produsele de origine animală.

Vezi și: Căderea părului, leac inedit. Molecula care determină creșterea robustă a firelor de păr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel