8 alimente care te mențin tânără: îți vor face pielea strălucitoare și fără riduri

DCMedical Team |
Data publicării:
Baie caldă
Baie caldă

Este cunoscut faptul că pielea noastră reflectă sănătatea noastră și este prima impresie pe care o au oamenii despre noi atunci când ne întâlnim, așa că nu este de mirare că mulți dintre noi dorim să avem un aspect cât mai bun al pielii.

Expresia „ești ceea ce mănânci” nu este fără un fundament, ba, chiar am putea să considerăm că mâncarea este medicamentul nostru, deoarece mâncarea devine celulele, țesuturile și sângele nostru și este logic să încercăm să mâncăm cele mai bune alimente pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală.

Iată opt alimente care ne vor ajuta să ne menținem pielea tânără și sănătoasă:

Omega-3

Alimentele care conțin acizi grași omega-3 pot ajuta la o piele cu aspect mai tânăr, deoarece conțin substanțe nutritive esențiale necesare pentru a ajuta la repararea celulelor deteriorate ale pielii. De asemenea, conțin proprietăți antiinflamatorii care pot duce la o piele mai fină, cu aspect mai tânăr și la o reducere a afecțiunilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi acneea sau psoriazisul.

Unele dintre sursele de top pentru omega-3 sunt uleiul organic de cânepă sau in, presat la rece, semințe de cânepă, semințe de in, semințe de chia, nuci și anumiți pești precum sardine, somon, macrou, ton, hamsii și cod negru.

Alimentele bogate în vitamine

Alimentele bogate în vitamina A, C și E vor oferi antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor de radicalii liberi care pot deteriora pielea și provoca riduri.

Alimentele organice, proaspete și neprelucrate vor oferi cea mai bună nutriție. Consumați mereu fructe întregi, cu fibră, nu beți niciodată suc de fructe proaspăt sau procesat. (Sucul de fructe intră direct în sânge prea repede și este mult mai bine să aveți fibra întregului fruct pentru a încetini creșterea glicemiei.)

Alimentele bogate în vitamina A sunt caisele, fructele Goji, fructele Acai, dovleceii, morcovii, melodia, verdeața cu frunze (în special kale, precum și varza și iarba de grâu), mango, dovleac, cartof dulce, spanac roșii.

Alimentele bogate în vitamina C sunt caise, fructe de pădure Goji, afine, căpșuni, afine, zmeură, struguri, portocale, grapefruit, papaya, căpșuni, kiwi, ardei gras, cantalupuri, roșii, broccoli, mango, varză de Bruxelles, conopidă, verdeață, varză și iarbă de grâu.

Alimentele bogate în vitamina E sunt avocado, nuci încolțite (ex. Migdale, pin, alune), semințe încolțite (cum ar fi semințele de floarea-soarelui), măsline, ardei dulce roșu, napi, spanac, sparanghel, mango, kiwi, germeni de grâu și iarba de grâu. (Semințele încolțite și nucile le fac mai ușor de digerat și mai bogate în nutrienți).

Iarbă de grâu

Iarba de grâu are multe beneficii luate intern sau utilizate local. Iarba de grâu este lăstarul tânăr al plantei de grâu comun, care este frecvent folosită ca suc. Poate fi consumat și sub formă de capsulă sau tabletă.

Sucul de iarbă de grâu este un detoxifiant excelent, dar dacă este consumat prea mult sau prea repede sau cu o masă, vă poate face să simțiți greață sau să vă dea dureri de cap. Deci, începeți încet și adăugați puțin câte puțin la dieta dvs., după cum puteți.

De asemenea, puteți folosi iarba de grâu în apa de baie neclorurată sau vă puteți pune pe piele local ca o spălare în forma sa pură. S-a demonstrat că ajută la detoxifierea celulelor, oxigenează sângele și are efecte antivirale. În plus, s-a constatat că iarba de grâu contribuie la scăderea riscului diferitelor tipuri de cancer.

Sucul de iarbă de grâu este o sursă excelentă de clorofilă concentrată (bogată în antioxidanți), vitaminele A, C și E și conține aproximativ 98 din 102 din elementele pământului găsite în sol (care includ fosfor, calciu, magneziu, seleniu, fier, și potasiu), electroliți, 19 aminoacizi și enzime puternice.

Roșii

Nu numai că roșiile au un conținut ridicat de vitamina A, dar au și un conținut ridicat de licopen, care poate acționa ca protecție naturală a soarelui și ajută la prevenirea deteriorării pielii din cauza soarelui. Într-un studiu, voluntarii care au consumat zilnic cinci linguri de pastă de roșii cu conținut ridicat de licopen timp de trei luni au avut cu aproape 25% mai multă protecție împotriva arsurilor solare. Chiar mai mult, pielea avea mai mult colagen, ceea ce previne lăsarea. Oamenii de știință germani raportează că nivelurile mai ridicate ale acestui antioxidant în piele se corelează cu mai puține riduri. ”

Nucile

Nucile sunt bogate în acizi grași omega-3, proteine, precum și acid alfa-linolenic. Acidul alfa-linolenic ajută la menținerea pielii umede și suple. De asemenea, s-a descoperit că nucile ajută la somn. A dormi suficient este minunat pentru o piele sănătoasă. Corpul nostru se odihnește și se vindecă atunci când se odihnește cu adevărat noaptea într-un somn profund. Cercetătorii de la Universitatea din Texas Health Science Center au descoperit că nucile conțin melatonină, un hormon care reglează somnul.

Cacao

Da, puteți mânca ciocolată neagră pentru sănătatea pielii! Cacao este unul dintre cele mai mari alimente cu conținut de flavonoizi și antioxidanți. Este minunat la îmbunătățirea circulației, o sursă excelentă de flavonoli - un grup de metaboliți ai plantelor care au efecte antioxidante excelente. Acești flavonoli pot lupta împotriva leziunilor pielii. Flavonoidele luptă împotriva radicalilor liberi (molecule care au pierdut un electron și atacă ADN-ul, enzimele și proteinele sau membranele celulare) din fluxul sanguin.

Femeile care au băut 1/2 cană de cacao neagră în fiecare zi timp de douăsprezece săptămâni au avut o piele semnificativ mai moale, mai netedă și mai bine hidratată. Studiul britanic a cerut voluntarilor să consume o cană de 250 ml de cacao și a constatat că au îmbunătățit fluxul de sânge în creier timp de 2 ore. Pe lângă o mai bună funcționare a sarcinilor complexe, participanții au prezentat mai multă activitate cerebrală în scanările RMN - o indicație a funcției creierului îmbunătățite care poate reduce riscul de demență.

Avocado

Avocado este un aliment super puternic! Acest fruct este plin de beneficii nutriționale și are o aromă delicioasă, cremoasă. Ce ar putea fi mai bun? Avocado conține grăsimi mononesaturate, care sunt „grăsimi bune”. Potrivit Școlii de Sănătate Publică de la Harvard, „Grăsimile nesaturate sunt numite grăsimi bune, deoarece pot îmbunătăți nivelul colesterolului din sânge, ușurează inflamația, stabilizează ritmurile cardiace și au o serie de alte efecte benefice”.

Grăsimea sănătoasă, la fel ca grăsimea din avocado, este esențială pentru fiecare celulă din corpul nostru. Poate sprijini sănătatea creierului, poate stimula sistemul imunitar, poate crește absorbția nutrienților și, cel mai bine, poate crea un ten strălucitor.

Nucă de cocos

Nucă de cocos (pulpă, apă și ulei) poate fi folosită în multe feluri ca alimente, loțiuni și băuturi. Este un aliment foarte sănătos! Uleiul de cocos conține o cantitate mare de grăsimi saturate, dar acestea sunt foarte diferite

din grăsimi saturate din carne. Grăsimile saturate ale uleiului de cocos conțin trigliceride cu lanț mediu, acești acizi grași cu lanț mediu sunt absorbiți diferit de organism. Acești acizi grași merg direct în ficat din tractul digestiv și sunt apoi transformați în corpuri cetonice. Aceste cetone au un efect terapeutic asupra creierului, permițând creierului să absoarbă glucoza din fluxul sanguin. Uleiul de cocos a fost studiat pentru efectul său pozitiv asupra tulburărilor cerebrale, cum ar fi epilepsia și Alzheimer.

Apa de cocos are, de asemenea, citokinine, kinetină și trans-zeatină, care au efecte antitrombotice, anticancerigene și anti-îmbătrânire asupra organismului. Apa de cocos este delicioasă și poate fi o alternativă bună la consumul de apă obișnuită.

Poate fi folosit la gătit, sau ca loțiune de corp. Este excelent pentru a contribui la o piele radiantă, pentru că este capabil să pătrundă în piele la un nivel mai profund decât produsele obișnuite pentru piele.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel