Iată câteva aspecte care schimbă metabolismul:
* Genele tale - Metabolismul este modul în care corpul transformă alimentele în energie. Dacă corpul arde încet caloriile în timp ce te odihnești sau dormi, probabil ai obținut asta de la părinți, prin intermediul genelor tale. Ce puteți face: cum nu îți poți schimba genele, schimbă-ți obiceiurile. Una dintre cele mai bune modalități de a-ți intensifica metabolismul este să faci mai multă mișcare.
* Hormoni - O schimbare a hormonilor poate frâna consumul de energie al corpului. Asta te poate obosi. Unele afecțiuni, cum ar fi tiroida hiperactivă sau hiperactivă și diabetul, sunt boli hormonale care vă afectează metabolismul. Stresul eliberează și hormoni care pot declanșa o încetinire. Ce puteți face: dacă aveți o afecțiune medicală, continuați tratamentul. Și faceți din aceasta o prioritate.
* Lipsa odihnei - somnul vă ajută metabolismul să rămână constant. Ce puteți face: majoritatea adulților au nevoie de 7-9 ore de somn. Dacă nu dormiți atâtea ore, încercați o săptămână să vă puneți la aceeași oră în pat și să vă treziți la aceeași oră - veți vedea o schimbare.
* Dietele stricte - Modul în care pierzi în greutate contează. Dacă nu mănânci suficient, metabolismul tău se schimbă. Dietele severe, mai ales când faceți și exerciții fizice, vă învață corpul să se conformeze cu mai puține calorii. Acest lucru se poate întoarce, deoarece corpul tău se agață de acele calorii. Ce puteți face: Deși poate dura mai mult, păstrați planul de slăbire realist, nu drastic.
* Sare la modă - Sarea de mare o veți găsi în cele mai bune restaurante și bucătării gourmet. Dar îi lipsește iodul, de care tiroida are nevoie pentru a vă gestiona metabolismul. Ce puteți face: doar o picătură de sare de masă iodată satisface această nevoie. Sau savurați o mâncare bogată în iod, cum ar fi creveții.
* Beți cafea decofeinizată - Este o opțiune bună dacă vă place o ceașcă înainte de culcare. Dar veți pierde impulsul dat de cofeină care vă dă energie. Amintiți-vă că unele cercetări arată că cafeaua poate afecta nivelul zahărului din sânge. Așadar, este posibil să fie necesar să o limitați dacă aveți diabet.
* Calciul nu este suficient - e un nutrient cheie pentru un metabolism rapid, printre celelalte lucruri pozitive pe care le face pentru corpul tău. Mulți oameni nu se satură de asta. Ce puteți face: există multe opțiuni delicioase! Desigur, puteți obține calciu din lapte și produse lactate, din alimente îmbogățite (cum ar fi cerealele, sucul de portocale și laptele de soia sau migdale), somonul conservat, napii, kale și tofu, arată webmd.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.