7 alimente pe care un nutriționist nu le-ar consuma niciodată

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Există multe alimente pe care nu ar trebui să le consumăm niciodată, deoarece prezintă un risc mare de otrăvire și infecții. 

Uneori, alimentele despre care credem că sunt sănătoase, în realitate, pot fi dăunătoare. Fie din cauza compoziției lor, fie din cauza modului în care am decis să le consumăm. Spre exemplu, există multe alimente din mare pe care este esențial să le pregătim și să le gătim bine înainte de a le băga în gură, întrucât altfel, ne putem îmbolnăvi!

1. Stridii crude, un aliment potențial dăunător

În ultimii ani, cazurile persoanelor afectate de vibrioză au crescut. Această boală este cauzată de bacteria Vibrio vulnicus găsită în zonele de coastă în care trăiesc stridiile.

Acționând ca un filtru pentru apa de mare, stridiile pot găzdui această bacterie și mai târziu ne infectează atunci când le consumăm crude. De aceea este necesar să le pregătești și să le gătești corespunzător.

2. Suc proaspăt stors

Unii nutriționiști consideră că sucul proaspăt stors, în ciuda faptului că este abia preparat, se poate contamina cu ușurință cu viruși și bacterii atunci când nu avem o igienă adecvată (mâinile și fructele nu sunt spălate sau trec prin mai multe mâini).

În același timp, sucul conține o mulțime de zaharuri, care, consumate în exces, pot provoca patologii metabolice, potrivit unui studiu publicat în Critical Reviews in Clinical Laboratory Sciences.

3. Carne mediu făcută 

Carnea gătită insuficient poate fi contaminată cu Echerichia coli, Salmonella și alte bacterii.

4. Boabe încolțite

Potrivit experților, E. coli și Salmonella sunt responsabile pentru majoritatea infecțiilor asociate cerealelor încolțite în Statele Unite. Consumul de boabe încolțite poate provoca infecții intestinale și ale tractului urinar.

5. Lapte proaspăt muls

Produsele nepasteurizate - cum ar fi laptele proaspăt muls - pot fi dăunătoare sănătății. Există un risc ridicat ca acestea să fie contaminate cu bacterii precum Listeria monocytogenes. Listerioza, cauzată de această bacterie, poate provoca meningită, pneumonie și avort spontan. De aceea, evită să bei lapte proaspăt muls.

Citește și 7 alimente bune pentru creier care cresc concentrarea

6. Mezeluri

Cercetările au arătat că mezelurile conțin nitrați cauzatori de cancer. În plus, 1 kilogram de cârnați conține aproximativ 40% mai multă sare și 50% mai multă grăsime decât 1 kilogram de carne de vită crudă. Prin urmare, este important să eviți consumul lor des și în cantități mari.

7. Fructe și legume gata tăiate

În supermarketuri, la mare căutare sunt fructele și legumele gata tăiate și ambalate. Însă, nu trebuie uitat că bacteriile, virusurile și ciupercile sunt microscopice și că nu toată lumea se spală pe mâini. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel