Medicii spun că produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea, afectează și sănătatea, de aceea trebuie să ai grijă ce pui în farfurie.
Măștile, cremele, scrub-urile, loțiunile și alte zeci de produse cosmetice nu te vor ajuta dacă nu mănânci corect. Acnee, riduri, pete și tot felul de iritații pe ten pot fi rezultatul regimului alimentar incorect.
Care sunt alimentele cu care ne păcălim foamea. De ce nu trebuie să mâncăm cartofii fierbinți
Ești ceea ce mănânci și asta este adevărat. Prin urmare, ar trebui să-ți analizezi dieta și să o corectezi. În primul rând, scapă de produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea.
1. Cafea. Pentru a începe bine ziua, ai nevoie de o ceașcă de cafea. Această băutură stimulează hipofiza (glanda pituitară), ceea ce determină producerea de cortizol, un hormon al stresului. Acesta duce la creșterea rapidă în greutate în zona abdomenului, accelerează procesul de îmbătrânire și subțiază pielea.
Cortizolul crește și nivelul de anxietate. Așa că treci de la cafea la ceai, cât mai curând posibil. De exemplu, ceaiul verde și ceaiul matcha sunt gustoase și revigorante.
Praful care întărește oasele. Previne osteoporoza și menține sănătatea ochilor
2. Alcool. Alcoolul deshidratează organismul și duce la apariția ridurilor sub ochi, deoarece pielea din acea zonă este foarte delicată și reacționează puternic la deshidratare. Dacă consumi alcool, nu uita să bei apă.
4. Zahăr. Dependența de zahăr și de alimentele bogate în zahăr duce la scăderea colagenului și a elastinei. Pielea devine rigidă, se lasă și își pierde elasticitatea naturală. Nici măcar iaurturile naturale nu sunt suficient de sănătoase dacă conțin îndulcitori artificiali. Alege iaurturi fără aditivi și adăugă nuci, fructe, fructe uscate și cereale.
5. Coloranți artificiali. Aceste produse dau alimentelor culoare. Dar, în același timp, sunt foarte dăunătoare pentru sănătate și pentru piele. Coloranții artificiali provoacă adesea inflamații în organism, care se manifestă pe piele sub formă de acnee și urticarie.
Dovleceii, beneficii pentru organism. Oferă protecție împotriva cancerului de colon
Printre produsele alimentare, care îți distrug frumusețea și tinerețea se regăsesc și fructele de mare. Creveții și homarii sunt bogați în iod, care este bun pentru dinți și glanda tiroidă. Dar prea mult iod provoacă acnee. Dacă suferi de acnee, încearcă să limitezi consumul de fructe de mare.
7. Carnea roșie. Deși carnea este cea mai bună sursă de proteine și fier, nu trebuie să abuzezi de ea, deoarece îți va crește nivelul colesterolului din sânge. Iar acest lucru va afecta cu siguranță nu doar sănătatea, ci și pielea: vor apărea erupții cutanate și inflamații. De asemenea, ar trebui să nu consumi prea mulți cârnați și alte mezeluri, care conțin mult sodiu.
Patru alimente care stimulează metabolismul. Dacă le consumi vei avea o siluetă de vis
Patru alimente care stimulează metabolismul. De ce trebuie să le incluzi în dieta ta.
Se știe că odată cu vârsta, metabolismul încetinește. Un metabolism încetinit provoacă stări de oboseală, dureri de cap, creștere în greutate și fire de păr căzute. Dar există o soluție! Trebuie să adaugi în dietă patru alimente care stimulează metabolismul.
Unul dintre aceste produse este ardeiul iute. Acidul fenolic din ardeiul iute joacă un rol în stimularea metabolismului. Cu un gust picant, o savoare intensă, ardeiul iute are nenumărate beneficii terapeutice. Este unul dintre cele mai interesante alimente, care poate fi folosit atât în bucătărie pentru condimentarea preparate, cât și la ameliorarea unor afecțiuni, grație proprietăților sale medicinale.
Care sunt alimentele cu care ne păcălim foamea. De ce nu trebuie să mâncăm cartofii fierbinți
Un alt produs minunat este ghimbirul. Unele studii au arătat că ghimbirul ajută la arderea caloriilor. Consumul de ghimbir are efecte antiinflamatorii, sensibilizante și stimulatoare asupra tractului gastrointestinal.
Rădăcina sa ajută persoanele supraponderale sau obeze să piardă în greutate, iar acest lucru se datorează faptului că ghimbirul este plin de antioxidanți naturali.
Pe lista celor celor patru alimente, care stimulează metabolismul se numără și fulgii de ovăz. Ovăzul și alte cereale integrale te pot ajuta să menții un metabolism sănătos. Cerealele integrale ajută la creșterea ratei metabolice de odihnă a unei persoane. Fulgii de ovăz te ajută să te simți sătul mai mult timp și să arzi mai multe grăsimi.
În plus, cerealele integrale mențin sănătos echilibrul microbian al organismului uman, oferind un echilibru al bacteriilor intestinale. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.