1. Soia, porumb și ulei de răpiță
Institutul American pentru studiul cancerului dezvăluie că un consum ridicat de soia, porumb și ulei de rapiță crește riscul de a dezvolta tumori cancerigene.
2. Biscuiți, prăjituri, sosuri, sucuri de fructe
Zahărul rafinat, pe care îl găsim în biscuiți, prăjituri, tarte, sosuri, sucuri de fructe și multe alte alimente procesate, crește rapid consumul de insulină și contribuie la dezvoltarea celulelor canceroase în organism.
3. Fructele din supermarket
Cele mai periculoase pentru sănătate sunt merele, portocalele, căpșunile și strugurii. Aceste fructe au concentrații mari de reziduuri de pesticide.
4. Roșii la conservă
Deși ai putea crede că roșiile la conservă sunt inofensive și sănătoase, principalul pericol îl constituie materialul din care este fabricată conserva - bisfenol, un produs foarte toxic, ce permite accelerarea creșterii celulelor canceroase în corp.
5. Mezeluri, cârnați, mușchi afumat
Deoarece conțin multă sare și multe grăsimi, consumul ridicat de cârnați și mezeluri favorizează apariția cancerului de stomac.
6. Dulciuri light
Există numeroase dulciuri de dietă care nu conțin zahăr, ci aspartan. Acest îndulcitor artificial este extrem de dăunător sănătății. După consumul de îndulcitori artificiali, produsele chimice sunt descompuse în organism în diketopiperazină (DKP), o toxină mortală ce poate duce la tumori pe creier.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.