Poluarea aerului este una dintre cele mai urgente probleme de mediu ale timpurilor moderne, iar efectele sale asupra sănătății umane sunt alarmante. Dr. Gilda Popescu, ne aduce în atenție impactul negativ al poluării aerului asupra sănătății umane și subliniază consecințele devastatoare pe care le poate avea asupra aparatului respirator și a sănătății generale, într-un interviu oferit exclusiv DC Medical.
Vezi și: Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
foto: Freepik@rosshelenphoto
Poluarea aerului poate avea un impact profund asupra întregului organism uman, nu doar asupra sistemului respirator. "Consecințele sunt nu numai asupra aparatului respirator", avertizează Dr. Gilda Popescu. "Cel mai afectat e aparatul respirator, dar efectele sunt asupra stării de sănătate, în general”, ne-a mai spus medicul.
Impactul cel mai evident al poluării aerului este asupra aparatului respirator. Existența particulelor nocive în aer poate provoca iritații ale căilor respiratorii, exacerbarea afecțiunilor respiratorii cronice și deteriorarea funcției pulmonare. Astfel, persoanele cu afecțiuni, precum astmul sau bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPCO) sunt deosebit de vulnerabile în fața poluării aerului.
Mai mult decât atât, poluarea aerului poate avea efecte asupra întregului organism, influențând starea generală de sănătate și creând condiții propice pentru apariția altor boli. ”De la afectări de tip alergic până la exacerbări ale troncopneumopatiilor obstructive cronice, prin scăderea imunității aparatului respirator cu apariția de pneumopatii sau alte boli”, ne-a mai spus medicul.
Aerul poluat reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea umană și necesită acțiune imediată și coordonată din partea autorităților și a comunității pentru a fi abordată eficient.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.