Ingrediente necesare pentru clătite (6 persoane):
300 g de făină
4 ouă mari
80 g de zahăr brun
20 g de unt topit
½ l de lapte
1 vârf de sare
5 sfaturi esențiale pentru clătite perfecte:
1. Alege ingrediente de bună calitate
Pentru clătite perfecte, este esențial să te concentrezi asupra ingredientelor de bună calitate, începând cu ouă extra-proaspete. Apoi vine untul, apoi laptele.
2. Cerne făina în prealabil
Ah, cocoloașe! Ele sunt dușmanii noștri când vine vorba de compoziția pentru clătite. Cum le eviți? Cerne faina înainte de a te apuca de preparat. În acest fel, vei putea obține mai bine un preparat omogen atunci când integrezi ingredientele lichide.
3. Amestecă corect ingredientele
Pentru o compoziție reușită, trebuie să eviți amestecarea simultană a ingredientelor. Începe prin a amesteca făina cernută, zahărul brun și un praf de sare, apoi adaugă laptele și ouăle bătute împreună. Apoi va trebui să amesteci ingredientele fără să bați energic preparatul. Odată ce obții un amestec omogen, poți include untul topit.
4. Lasă compoziția să se odihnească cel puțin 30 de minute
Dacă rețetele bunicilor noastre sunt atât de bune, este pentru că știu să fie răbdătoare! Un aluat de clătite perfecte necesită cel puțin 30 de minute de odihnă. Astfel, compoziția se îngroașă și devine pufoasă.
5. Optează pentru o tigaie antiaderentă
Este esențial să folosești o tigaie antiaderentă. Unge tigaia cu unt sau pune o picătură de ulei. Apoi secretul este să rulezi rapid aluatul, pentru a face clătitele cât mai subțiri.
6. Păstrează clătitele calde
Așază platoul cu clătite pe o cratiță cu apă care se încălzește la foc mic și acoperă vasul cu folie alimentară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.