6 sfaturi de la cardiologi dacă te lupți să slăbești

DCMedical Team |
Data publicării:

Pentru a te proteja de bolile cardiovasculare în timp ce slăbești, este esențial să ai obiceiuri alimentare sănătoase. Dieta este un factor cheie în prevenirea factorilor agravanți, precum colesterolul sau hipertensiunea. Federația Franceză de  Cardiologie face câteva recomandări pentru o slăbire corectă. 

1. Un minimum de 5 fructe și legume pe zi

Pentru a putea beneficia de toți nutrienții esențiali pentru buna funcționare a organismului, este indicat consumul de fructe și legume. Acest obicei alimentar te va răsplăti cu mulți antioxidanți. Aceste molecule încetinesc îmbătrânirea celulară și proliferarea radicalilor liberi, adesea responsabili de apariția bolilor. 

2. Spune DA cerealelor și leguminoaselor

Bogate în fibre, cerealele și leguminoasele acționează inducând rapid senzația de sațietate, esențială pentru a rezista poftelor alimentare. În plus, acestea acționează prin reglarea insulinei din sânge, a florei gastro-intestinale și prin scăderea colesterolului. 

3. Redu aportul de sare

Un consum mare de sare crește riscul de boli cardiovasculare. Acest mineral, adesea prezent în cantități mari în mâncarea noastră, poate fi un pericol pentru sănătate. Consumul de sare prea mare poate duce la creșterea tensiunii arteriale, un mecanism care poate afecta sănătatea cardiovasculară. 

4. Alege alimente cu un indice glicemic scăzut

Aflând despre indicele glicemic al alimentelor pe care le consumi, participi activ la pierderea în greutate. Dacă indicele glicemic al unui aliment este peste 70, acesta este considerat ridicat și te satură repede. Un aliment cu un indice glicemic scăzut (mai mic de 55) te ține sătul mai mult timp. Mere, roșii, paste integrale sunt alimente cu un indice glicemic scăzut, pe care le poți adăuga în dieta ta. 

5. Alege grăsimi bune

Grăsimea nu înseamnă neapărat creșterea în greutate sau periclitarea sănătății cardiovasculare. Consumat moderat poate fi chiar benefic pentru organism. Trebuie doar să știi să faci diferența între grăsimile bune și cele rele. Optează pentru alimentele bogate în acizi grași mononesaturați și polinesaturați precum somonul, uleiurile vegetale, semințele de in sau chiar avocado. Acestea au un efect protector asupra sistemului cardiovascular, precum și asupra metabolismului. Grăsimile saturate, pe de altă parte, pot duce la boli cardiovasculare, deoarece crește nivelul colesterolului rău (LDL) din organism.

6. Fă mișcare

Orice fel de sport este bun pentru sănătatea ta. Conform acestui studiu, persoanele care au o activitate fizică regulată au mai puține șanse să sufere un stop cardiac; concluzii confirmate de Dr. Pascal Guillo, cardiolog francez, care recomandă activități sportive pentru îmbunătățirea calității vieții. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă 150 de minute de activitate  fizică pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel