6 plante benefice pentru stomac. Tratează natural gastrita

Anisia Nica |
Data publicării:
6 plante benefice pentru stomac FOTO: Unsplash @Aniketh Kanukurthi
6 plante benefice pentru stomac FOTO: Unsplash @Aniketh Kanukurthi

6 plante cu efect antiinflamator care ameliorează simptomele gastritei. Ce studii demonstrează efectele acestora?

Gastrita se referă la inflamația stomacului și este o afecțiune care generează mult disconfort. Aceasta este însoțită de un exces de aciditate gastrică, iar hopkinsmedicine arată că alcoolul, mâncarea picantă, fumatul, stresul cronic și administrarea anumitor medicamente sunt principalele cauze ale bolii.

Gastrita necesită ajutor medicamentos în urma recomandărilor medicului specialist, dar există anumite plante care pot interveni în ameliorarea simptomelor și pot fi folosite concomitent cu medicamentele.

Gălbenelele

Gălbenelele sunt flori utilizate intens în remediile naturiste, în special pentru tratamentul erupțiilor, ulcerelor sau pentru grăbirea procesului de vindecare a rănilor.

Ceaiul de gălbenele poate fi folosit și în tratamentul gastritei. Un studiu din anul 2015 arată că această plantă are efecte antiinflamatorii, iar administrarea internă a extractul din gălbenele are efect benefic pentru celulele din stomac.

Mușețelul

Ceaiul de mușețel a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională. Cercetătorii demonstrează că mușețelul are acțiune antiinflamatoare, efect anti-cancer, reduce spasmele, scade nivelul de colesterol și ameliorează stările de anxietate. Ceaiul de mușețel poate fi folosit cu succes în afecțiunile sistemului digestiv, inclusiv al gastritei.

Valeriana

Valeriana este cunoscută prin faptul că tratează insomnia, reduce stresul și combate atacurile de panică. Puțini știu că, în trecut, această plantă era folosită pentru tratamentul tulburărilor gastrointestinale, inclusiv al gastritei. 

Salcâmul

Studiile arată că ceaiul de salcâm are efect antiacid și calmează durerile, motiv pentru care este recomandat în afecțiuni ale sistemului digestiv, precum: gastrită, ulcer gastric sau ulcer duodenal.

Florile de salcâm se pot administra intern, sub formă de infuzii, tincturi sau extern, pentru tratamentul leziunilor pielii, a arsurilor sau se pot folosi în băile de șezut. Mai multe despre salcâm poți citi aici: Florile de salcâm, beneficii surprinzătoare asupra sănătății

Sunătoarea

Ceaiul de sunătoare este unul dintre cele mai puternice antidepresive naturale. Este cunoscută legătura dintre stres și apariția patologiilor gastrice și se pare că ceaiul de sunătoare are efecte benefice pentru pacienții care se luptă cu gastrita.

Înainte de a consuma ceai de sunătoare este bine să purtați o discuție cu medicul curant din cauza faptului că anumite tratamente medicamentoase interacționează cu sunătoare, iar efectele acestora scad.

Pătlagina

Pătlagina are efecte antiinflamatorii și este folosită și în tratamentul afecțiunilor gastrointestinale (gastrita, enterita). Preparatele medicinale pe bază de pătlagină sunt folosite și în ulcerele stomacale, durerile gastrice sau în sindromul colonului iritabil.

Vezi și: Planta care calmează tusea și vindecă rănile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel