Iată cum evitați, întârziați și estimpați ridurile:
1. Aplicați zilnic protecție solară
Folosirea regulată a protecției solare poate întârzia momntul în care apar nesuferitele riduri. Într-un studiu publicat în Annals of Internal Medicine în 2013 (link direct studiu), mai mult de 900 de persoane cu vârsta sub 55 de ani au fost rugate să poarte protecție solară în fiecare zi sau ori de câte ori doreau. După patru ani, cercetătorii au descoperit că femeile care au aplicat protecție solară zilnic nu au prezentat nicio creștere a îmbătrânirii pielii în timpul studiului și au avut cu 25% mai puține semne de îmbătrânire decât femeile care au aplicat protecție solară din când în când.
2. Stați departe de soare
Este o idee bună să vă limitați expunerea la soare în primul rând. E adevărat că avem nevoie de 15-30 de minute de stat zilnic la soare pentru ca organismul să producă vitamina D, dar la o expunere mai mare și mai lungă, lumina UV declanșează modificări ale pielii, inclusiv dezvoltarea ridurilor, diferențe de pigmentare (culoare) și scade elasticitatea pielii și provoacă modificări ale texturii pielii.
3. Folosiți zilnic o cremă hidratantă
Hidratarea zilnică vă poate ajuta pielea să rămână mai hidratată și să-i îmbunătățească elasticitatea și netezimea. Anumite creme hidratante care conțin substanțe nutritive anti-îmbătrânire, precum vitaminele C și E, vă pot ajuta pielea să producă mai mult colagen - proteina care o face să fie fermă.
4. Creșteți aportul de vitamina E
Experții cred că vitamina E, un puternic antioxidant, poate ajuta la combaterea daunelor cauzate de lumina soarelui, poluare și alți radicali liberi care sunt legați de îmbătrânire. Includeți în alimentație în fiecare zi alimente bogate în vitamina E, cum ar fi nuci și semințe, semințe de grâu și ulei de măsline.
5. Masați fața
Masajul facial relaxează mușchii și favorizează fluxul de sânge și limfă - toate acestea îmbunătățind aspectul pielii.
6. Curățați corect machiajul
Evitați să vă frecați energic ochii atunci când îndepărtați fardul sau rimelul. Pielea din jurul ochilor conține mai puține glande uleioase și colagen în comparație cu restul pielii corpului, ceea ce înseamnă că este mai probabil să dezvolte linii fine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.