6 comportamente alimentare nesănătoase, corelate cu efectele COVID

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Alimente FOTO unsplash
Alimente FOTO unsplash

Cercetători de la Universitatea din Minnesota, SUA, susțin că efecte ale pandemiei COVID au fost corelate cu 6 comportamente alimentare nesănătoase. 

Cercetători de la Școlile de Medicină și Sănătate Publică din cadrul Universității din Minnesota, SUA, au realizat o analiză privind efectele persistente ale pandemiei COVID-19 și au descoperit conexiuni cu 6 comportamente alimentare nesănătoase. În opinia acestora, cea mai îngrijorătoare constatare indică o ușoară creștere sau reapariția tulburărilor alimentare, care ucid aproximativ 10.200 de persoane în fiecare an - aproximativ o persoană la fiecare 52 de minute.  

”Tulburările de alimentație au una dintre cele mai mari rate de mortalitate în toate problemele de sănătate psihiatrică și, prin urmare, este important să încercăm să facem legături între consecințele pandemiei și comportamentele alimentare dezordonate”, a precizat Melissa Simone de la universitatea amintită, potrivit unui comunicat al Școlii de Medicină.

Studiul a urmărit să înțeleagă asocierile potențiale dintre stres, suferință psihologică, dificultăți financiare și modificări ale comportamentelor alimentare în timpul pandemiei COVID-19 prin analiza datelor atât calitative cât și cantitative. Astfel, cele 6 comportamente alimentare nesănătoase sunt: mâncarea fără oprire și gustările; consum crescut de alimente; scăderea generalizată a apetitului sau a aportului alimentar; mâncatul pentru a face față; reduceri legate de pandemie ale aportului alimentar; o reapariție sau o creștere marcată a simptomelor tulburărilor alimentare.

S-a mai sesizat că aproximativ 8% dintre cei studiați au raportat comportamente nesănătoase de control al greutății, 53% au avut comportamente mai puțin extreme de control al greutății nesănătoase și 14% au raportat consumul excesiv. Studiul a arătat că aceste rezultate au fost semnificativ asociate cu un control mai scăzut al stresului, simptome depresive mai mari și dificultăți financiare moderate sau extreme.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel