Grăsimea viscerală, cea care se află în interiorul abdomenului, este cel mai greu de topit, cu oricâte exerciții fizice ați face.
Din fericire, există câteva alimente care combinate cu o dietă echilibrată vă pot ajuta de acest strat periculos de grăsime, mai mult decât atât, va veni la pachet și cu o subțiere a taliei, notează EatThis.
Leguminoasele
Pe primul loc în recomandarea nutriționiștilor se află leguminoasele, fasole, mazăre, linte, năut, alimente foarte bogate în fibre.
Potrivit lui Kim Yawitz, dietetician american, aceste alimente snt cele care lipsesc foarte mult din dieta americanilor, în ciuda beneficiilor pe care le au. ”Mâncați mai multe alimente bogate în fibre solubile - un nutrient pe care majoritatea americanilor nu îl consumă suficient. Într-un studiu, grăsimea viscerală a scăzut cu aproape patru procente pentru fiecare creștere cu 10 grame a aportului zilnic de fibre solubile”, a spus ea. ”Fasolea este o sursă excelentă de fibre solubile, iar studiile sugerează că un consum mai mare de fasole ar putea ajuta la reducerea grăsimii de pe burtă. O modalitate ușoară de a încorpora mai multă fasole în dieta dumneavoastră este să adăugați niște fasole albă gătită într-un smoothie - nici nu veți ști că se află acolo!”
Iaurtul grecesc
Folosit atât la micul dejun sau ca o gustare între mese, iaurtul grecesc este o alegere excelentă dacă vrei să topești grăsimea. ”Este plin de proteine satisfăcătoare, care ajută la stingerea foamei și a supraalimentației asociate cu aceasta. Obținerea unei cantități adecvate de proteine este, de asemenea, esențială pentru a topi mai multă grăsime, inclusiv grăsimea de pe burtă, deoarece proteinele sunt esențiale pentru construirea țesutului muscular slab care stimulează metabolismul”, susțin Lyssie și Tammy Lakatos, fondatoarele The Nutrition Twins, pentru sursa menționată.
Nucile
Yawitz recomandă, de asemenea, o alimentație bogată în grăsimi sănătoase provenind din nuci, în vederea slăbirii. ”Studiile sugerează că persoanele care mănâncă mai multe nuci cântăresc mai puțin și au mai puțină grăsime pe burtă decât cele care nu le mănâncă la fel de des. Există unele dovezi că nucile, în special, ar putea ajuta la arderea grăsimii de pe burtă”, a spus Yawitz. ”În două studii mici, adulții care au mâncat nuci în fiecare zi au avut niveluri mai ridicate ale unui hormon de ardere a grăsimilor numit adiponectină, care s-a demonstrat că reduce circumferința taliei chiar și atunci când nu există nicio schimbare în greutatea corporală.”
Morcovii
Printre multele avantaje ale consumului de morcovi, un produs bogat în caroten, se numără efectul de topire al grăsimii abdominale. ”Carotenul este pigmentul care dă culoare (roșu, portocaliu și galben) fructelor și legumelor. Într-un studiu recent, femeile care consumă alimente bogate în caroten au mai puțină grăsime abdominală comparativ cu cele care consumă mai puțin sau deloc”, susține Yawitz. ”În acest studiu, morcovii și dovlecii (de plăcintă) au fost printre cele mai populate alimente consumate de femeile cu un abdomen fără grăsime, dar puteți încerca, de asemenea, și spanacul, kale, roșiile, cartofii dulci, broccoli, pepenele galben sau ardeiul gras, pentru un mix de succes”, a mai spus Yawitz.
Sucul de portocale cu pulpă
În mod surprinzător, sucul de portocală cu pulpă se află pe lista alimentelor care ajută la topirea grăsimii de pe burtă. ”Un consum regulat de suc cu pulpă vă umple cu vitamina D și calciu, care împreună ajută la topirea grăsimii, cele două elemente fiind asociate cu acest aspect”, susține Amy Gorin, nutriționist american.
Somonul
Consumul mai multor proteine de înaltă calitate, cum ar fi somonul, ar putea ajuta la scăderea grăsimii abdominale. Un studiu din Nutrition & Metabolism a constatat că acest lucru a fost legat de o scădere a procentului de grăsime abdominală centrală”, mai spune Gorin.
De ce este important de scăpat de acest tip de grăsime
Grăsimea viscerală este implicată într-o serie de afecțiuni cronice, printre care se numără: bolile cadiovasculare (infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral), diabetul de tip 2, cancerul colorectal și boala Alzheimer.
Vezi și: Cum reducem inflamația prin alimentație. Ce dietă recomandă specialiștii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.