6 alimente care îți taie pofta de dulce. Te ajută să slăbești fără stres

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

O dietă bogată în zahăr crește riscul de diabet, obezitate, boli de inimă, hipertensiune arterială și multe altele, inclusiv anumite tipuri de cancer.

 

Zahărul este foarte captivant, ceea ce înseamnă că nu este ușor să îl elimini din dietă. Însă, ca să-ți dai seama cât de benefică este scoaterea zahărului din alimentație, mai multe studii spun că scade riscul de apariție a mai multor boli grave, inclusiv cancerul. 

Pentru a renunța ușor la zahăr, include în dieta ta aceste șase alimente:

1. Proteine

 

Consumul de proteine ​​în loc de alimente dulci ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. O masă bogată în proteine ​​încetinește absorbția de zahăr în organism, ceea ce ajută și la reducerea poftei de dulce. Optează pentru linte, fasole, iaurt sau chefir.

2. Grăsimi sănătoase

 

Consumul de grăsimi sănătoase poate face trecerea către o dietă cu conținut scăzut de zahăr puțin mai ușoară. După ce elimini zahărul, corpul tău folosește grăsimea pentru energie. O alimentație bogată în grăsimi sănătoase te ajută să scapi de pofta de dulce. Adaugă avocado, ulei de cocos, nuci, semințe și verdeață în dieta zilnică.

3. Fibre

 

Alimentele care au un conținut ridicat de fibre solubile ajută la gestionarea poftei de zahăr. Fibrele încetinesc viteza de digestie, ceea ce ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Mănâncă nuci, semințe de in, fructe de pădure și morcovi.

4. Alimente bogate în probiotice

 

Probioticele sunt benefice pentru un intestin sănătos, dar și pentru tăierea poftei de dulce. Mănâncă kefir, iaurt grecesc etc.

5. Alimente acre

 

Când ai poftă de ceva dulce, mănâncă, în schimb, un aliment acru. Multe alimente acre sunt bogate în probiotice și acizi organici, benefice pentru eliminarea bacteriilor dăunătoare din intestin. Include varză murată, kimchi și alte alimente fermentate în meniul tău zilnic. 

6. Ierburi și condimente

 

Adăugarea unei varietăți de ierburi și condimente în dietă poate ajuta la reducerea poftei de zahăr și la îmbunătățirea stării de sănătate. Ghimbirul și curcuma au proprietăți antiinflamatorii naturale. De asemenea, se știe că atât ghimbirul, cât și turmericul ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și luptă împotriva rezistenței la insulină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel