Iată câteva propuneri ale nutriționistului Valentin Vasile, pentru un mic dejun rapid și sănătos:
1. Frittata
Se trag la tigaia de fonta ardeii, sparanghelul și ciupercile. Se adaugă ouăle bătute + sare și piper și se pun la cuptor la 180 grade, timp de 12-15 minute.
2. Ouă umplute
Se fierb ouăle (gălbenușul să fie tare). Se scot gălbenușurile și se combină cu două linguri iaurt grecesc, 1 lingură muștar, opțional ceapă verde / chives, sare, piper, paprika.
3. Shakshuka
Se trag la tigaie 1 ceapă + usturoi + ardei iute. Se adaugă o cutie roșii cuburi și se gătesc 15 min. Se condimentează cu sare, piper, oregano. Se sparg ouăle în tigaie și se lasă la foc mic 10-12 minute, până se coagulează complet albușul.
4. Omletă cu spanac și roșii
Se trage spanacul la tigaie cu puțină ceapă. Se bat ouăle și se adaugă peste spanac. Se servește omleta cu roșii cherry și ceapă verde.
5. Avocado cu ou la cuptor
Se taie avocado în jumătăți și se scobește în mijloc. Se sparge un ou în spațiul rămas. Se pune la cuptor pentru 15 minute. Se poate adăuga ceapă verde/pătrunjel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.