Un impuls susținut de energie vi-l poate oferi și consumul de banane, nu doar ciocolata sau cafeaua. Însă, pe lângă acest efect, consumul de banane poate ajuta la prevenirea unor afecțiuni când aceste fructe fac parte din dieta zilnică.
1. Anemie - bananele sunt bogate în fier și pot ajuta la producerea de hemoglobină în sânge, care ajută la prevenirea anemiei.
2. Depresie - un sondaj susține că multe persoane care suferă de depresie s-au simțit mult mai bine după ce au mâncat o banană. Asta deoarece bananele conțin triptofan, un tip de proteine pe care corpul le transformă în serotonină, cunoscut pentru a vă face să vă relaxați, pentru a vă îmbunătăți starea de spirit și, în general, pentru a vă face să vă simțiți mai fericiți.
3. Arsuri la stomac - când suferiți de arsuri la stomac, încercați să mâncați o banană pentru o calmare a stomacului.
4. Tensiune arterială ridicată - bananele au un conținut ridicat de potasiu, dar sărac în sare, fiind perfect pentru a ajuta la controlul tensiunii arteriale ridicate.
5. Accidente vasculare cerebrale - studiile susțin că consumul de banane ca parte a unei diete obișnuite poate reduce riscul de deces prin accidente vasculare cerebrale cu până la 40%, arată farmersalmanac.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.