5 motive să ieși afară, în aer liber. Mihai Craiu: Probabil că unii vor zice "ce banalitate"

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
5 motive să ieși afară, în aer liber - Foto: Pexels @Helena Lopes
5 motive să ieși afară, în aer liber - Foto: Pexels @Helena Lopes

Indiferent de vreme, joaca în aer liber este benefică pentru copii. Nici adulții nu sunt scutiți. Iată câteva motive importante pe care să ieși afară.

Există dovezi științifice că joaca afară îmbunătățește sănătatea, iar copiii de toate vârstele o adoră. Chiar dacă virusul COVID-19 continuă să se răspândească, timpul petrecut în aer liber și explorarea naturii sunt sigure pentru majoritatea copiilor. Și știm că, cu cât un copil petrece mai mult timp în natură, cu atât mai multe șanse are să crească și să fie un bun administrator al planetei noastre - un câștig pentru mediu!

Natura este peste tot în jurul nostru. Nu trebuie neapărat să călătorim departe pentru a ne bucura de natură. Familia dvs. se poate conecta cu natura în curtea școlii, în curtea din spate, în grădina de pe masă sau chiar virtual (deși nu cu toate beneficiile).

Există, de asemenea, multe modalități de a afla ce parcuri se află în apropiere în funcție de codul poștal, inclusiv unele la care puteți ajunge pe jos sau cu transportul public. Multe spații verzi publice au caracteristici și programe pentru toate vârstele și abilitățile.

"Un sfat simplu de urmat...

Mergeți cât mai mult în aer liber (indiferent de vreme) cu ai voștri copii. Există numeroase dovezi că ajută la orice vârstă.

Câteva motive de ieșit afară, conform articolului:

- îmbunătățește capacitatea vizuală (scade riscul de miopie asociat expunerii excesive la ecrane sau obiecte aflate doar la o distanță mică și relativ constantă).

- îmbunătățeste viteza și performanțele motorii, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate.

- crește consumul caloric și optimizează balanța energetică, prevenind obezitatea.

- crește abilitatea de interacțiune, răbdarea, curiozitatea (toate acestea fiind grav afectate de expunerea excesivă la realitatea virtuală și la diverse ecrane).

Veți avea un copil mult mai liniștit, simpatic și comunicativ, cu mai puține accese de mânie sau de plâns fără motiv.

- performanțe mai bune ale sistemului imun și nivele optime de vitamină D3, prin expunere scurtă la soare.

Și foarte multe altele...Evident, cu unele precauții ce țin de sezon sau de locul frecventat... Probabil că unii vor zice "ce banalitate"...

Cred că pandemia și structura complexă a societații românești actuale au contribuit substanțial la îndepărtarea de natură a multor copii. Cu efecte majore, pe termen lung.Weekend frumos!", a scris medicul Mihai Craiu, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel