Varza este un aliment foarte hrănitor. Vă oferă doze de fibre, folat, potasiu, magneziu, vitaminele A și K și multe altele.
Iată 5 motive pentru care să nu ignorați varza din dieta voastră:
* puteți să o fermentați și o faceți mai sănătoasă - faceți varză murată; dacă preferați o versiune mai picantă, mai exotică, încercați kimchi, un fel de mâncare popularizat în Coreea. Când varza fermentează, produce probiotice naturale care hrănesc bacteriile din intestin. Aceste bacterii vă ajută corpul să lupte împotriva germenilor, să ia nutrienți, să digere mâncarea și să controleze anxietatea.
* plină de antioxidanți - veți obține o doză bună de substanțe cunoscute precum vitamina C și mangan; varza mai conține fitonutrienți, care oferă o forță de protecție a celulelor.
* e bună pentru inflamație - varza este încărcată cu o mulțime de substanțe chimice care vă ajută să ușurați umflarea țesuturilor; asta vă ajută să vă protejați de alte probleme de sănătate, deoarece inflamația este legată de lucruri precum cancerul, bolile de inimă, diabetul și boala Alzheimer.
* vă poate ajuta inima - varza, în special varza roșie, pare să crească nivelurile de beta-caroten, luteină și alți antioxidanți de protecție a inimii; și, deoarece ușurează inflamația, poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă.
* poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 - s-a constatat că o dietă bogată în varză scade șansele de diabet de tip 2 într-un studiu recent; cei care au urmat cea mai atentă dietă în stil nordic, care include, de asemenea, o mulțime de legume rădăcinoase, pește, mere, pere, fulgi de ovăz și pâine de secară, au fost cu până la 38% mai puține șanse de a suferi de boală, arată webmd.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.