5 motive pentru care degetele de la picioare au o culoare diferită. Când trebuie să te îngrijorezi

Monika Baciu |
Data publicării:
5 motive pentru care degetele de la picioare au o culoare diferita - FOTO: Freepik@Racool Studio
5 motive pentru care degetele de la picioare au o culoare diferita - FOTO: Freepik@Racool Studio

Care sunt cele 5 motive pentru care degetele de la picioare au o culoare diferită. Ce boli poți avea. 

Există 5 motive pentru care degetele de la picioare au o culoare diferită. Fiecare persoană are diferite tipuri de picioare. O persoană are picioarele mai deschise, în timp ce o altă persoană are o strălucire galbenă pe picioare și degete. Acest lucru nu trebuie să însemne încă nimic, dar în unele cazuri poate fi un semn de ceva grav.

În general, pielea galbenă de pe picioare nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Presiunea și frecarea intensă la care sunt supuse picioarele pot duce la apariția unei piele groase și decolorate. Picioarele galbene pot fi, ocazional, un simptom al unei probleme mai profunde.

Așadar, ai mai mult decât un pic de calus galben pe picioare? Examinează-ți atent tălpile sau vizitează-ți medicul de familie, pentru orice eventualitate. Mai jos veți găsi cele mai frecvente 5 motive, potrivit Tips and Tricks.

Calus

Chiar dacă este oficial o afecțiune a pielii, cu toții îl avem. Ai calusuri pe picioare din cauza mersului mult pe jos sau pentru că porți pantofi prea strâmți. Este un strat suplimentar de protecție pe picioarele tale și, prin urmare, este complet inofensiv.

Calusurile se simt dure și aspre la atingere și uneori pot fi puțin galbene. Așa că acesta ar putea fi motivul pentru care tălpile tale sunt galbene! Luați o piatră ponce și încercați cu grijă să scăpați de unele calusuri. Dacă nu prea îți place să folosești piatra ponce, poți încerca oricând o pedichiură.

Vezi și: Obrajii scufundați, asociați cu îmbătrânirea. Ce alte lucruri pot indica pomeții despre sănătatea ta

Icter

Atunci când nu ai doar tălpile galbene, ci culoarea galbenă s-a răspândit și la nivelul pielii și al albului ochilor, atunci ar putea fi vorba de o afecțiune numită icter. Icterul poate fi cauzat de utilizarea unor medicamente, cum ar fi pilula contraceptivă, steroizii anabolizanți sau penicilina.

În plus, infecțiile virale precum hepatita A, hepatita B sau hepatita C pot provoca, de asemenea, icter. Odată ce afecțiunea este tratată, icterul va dispărea. Consultați medicul de familie atunci când credeți că aveți această afecțiune.

Carotenemia

Suferiți de o tiroidă hipoactivă, diabet, boli de ficat sau de rinichi, sau colesterol ridicat? Atunci ai putea suferi de un nivel crescut de carotenoizi în sânge. În mod normal, corpul tău scapă de acești carotenoizi ca deșeuri corporale.

Totuși, atunci când suferiți de una dintre afecțiunile menționate aici, acest lucru nu se întâmplă. Rezultatul? Te alegi cu picioare și palme galbene.

Vezi și: 5 probleme de sănătate care apar după vârsta de 50 de ani. Cum să le gestionezi

Anemie

O strălucire galbenă nu doar pe picioare, ci și pe restul pielii, poate fi un semn de anemie. Te-ai confruntat, pe lângă culoarea galbenă, cu bătăi rapide ale inimii, căderea părului, dureri de cap, dureri în piept, oboseală, unghii fragile sau dificultăți de respirație?

Atunci ar fi înțelept să vă creșteți aportul de fier. Tabletele de fier remediază anemia destul de repede în majoritatea cazurilor. Îngălbenirea pielii poate fi cauzată atât de carotenemie, cât și de anemie. Anemia este o afecțiune în care organismul nu are suficiente globule roșii pentru a transporta în mod adecvat oxigenul către țesuturi.

Pielea poate apărea palidă și galbenă din cauza hemoglobinei insuficiente din celulele roșii din sânge, a lipsei de celule sanguine în general și a unei redistribuiri generale a celulelor sanguine către organele vitale și nu către suprafața pielii.

Palmele și tălpile picioarelor se îngălbenesc în carotenemie din cauza nivelurilor ridicate de carotenoizi din organism. În afară de diabet, probleme cu ficatul, rinichii, tiroida și colesterolul, care îngreunează eliminarea de către organism a carotenoizilor ca deșeuri corporale, acest lucru ar putea rezulta și din consumul excesiv și prelungit de alimente bogate în caroten (alimente tipice cu o culoare portocalie, precum morcovii), notează Straight Feet

Ceva cu totul altceva

Cele cinci motive de mai sus te-au ajutat cu problema ta? Dacă nu, încercați să vă amintiți dacă ați avut dureri de stomac sau de cap, sânge în scaun, amețeli, dificultăți de respirație sau febră în ultima vreme.

Dacă da, atunci trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră de familie. În acest caz, picioarele tale galbene pot fi un semn al unei afecțiuni mai grave.

Vezi și: Ed Sheeran, la capătul puterilor: Simțeam că mă înec. Eram într-o spirală de frică

Când să consultați un medic

Atunci când afectează mai multe părți ale corpului, pielea galbenă poate fi, ocazional, un semn al unei afecțiuni medicale mai grave.

Oamenii ar trebui să se prezinte la medic dacă, pe lângă pielea galbenă, se confruntă cu următoarele simptome:

- scaun negru

- sânge în scaun sau în vărsături

- dureri în piept

- confuzie

- amețeli

- oboseală

Vezi și: Ce se întâmplă dacă bei bere în fiecare zi. Ce efecte nebănuite are și cum îți influențează sănătatea

- febră

- dureri de cap

- dureri severe de stomac

- dificultăți de respirație

- vânătăi sau sângerări inexplicabile

Cele mai probabile cauze sunt un calus sau un aport ridicat de alimente bogate în carotenoizi dacă o persoană are ca simptom doar picioarele galbene. Un dietetician poate ajuta o persoană să creeze o dietă mai echilibrată, în timp ce un podiatru poate trata calusurile și alte probleme ale picioarelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel