5 Motive IGNORATE pentru care e bine să bei zilnic lapte: luptă cu bolile și are efecte antistres

Dana Lascu |
Data publicării:
De ce să bei zilnic lapte. Foto: Pixabay
De ce să bei zilnic lapte. Foto: Pixabay

Laptele este cunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Iată de ce ar trebui consumat în mod regulat (evident, ce către cei care nu au intoleranță la lactoză):

Evident, materialul nu se adresează persoanelor are nu pot consuma lapte, pentru că nu le place gustul sau sunt intoleranți la lactoză, ci celor care îl pot bea. 

Mulți nutriționiști spun că e bine să consumăm lapte pentru că acesta are multe beneficii pentru sănătate. Laptele conține substanțe nutritive valoroase care ajută la susținerea unui corp în creștere – cum sunt copiii, inclusiv calciu și proteine.

Dar consumul de lapte are mai multe beneficii semnificative, care sunt adesea trecute cu vederea. Iată 5 motive întemeiate ca să bei zilnic lapte: 

1. Nutrienți: Laptele conține, printre altele, 9 substanțe nutritive esențiale de care are nevoie corpul nostru: calciu, potasiu, fosfor, proteine de înaltă calitate, vitaminele A, D și B12, riboflavina și niacina.

2. Digestie: Laptele este un aliment hrănitor, dar în același timp și ușor de digerat, pentru că nu conține multe fibre. 

3. Proteine: Un pahar de lapte conține 8g de proteine. Aceste proteine sunt importante pentru corpul uman, deoarece ne ajută să ne păstrăm mușchii și țesuturile și să le menținem în stare de funcționare. Laptele conține o proteină numită beta cazeină, care este importantă pentru creștere. Există 2 tipuri de cazeină beta-A1 și A2. Laptele A2 conține beta-cazeină A2, care este similară cu laptele matern și este benefică pentru creșterea copilului.

Citește și - Dr Mihaela Bilic: Laptele, un super aliment. Ce beneficii pentru sănătate aduce

4. Lupta împotriva bolilor: un pahar de lapte pe zi poate reduce riscul de a contracta boli. Cercetătorii au descoperit că, spre exemplu, reduce riscul de a avea accidente vasculare cerebrale și hipertensiune arterială. Lactoza prezentă în lapte ajută la reducerea producției de colesterol în ficat. Tipul de lapte care este consumat face, de asemenea, o diferență - de exemplu, laptele A2 conține proprietăți anti-celulare care ajută la reducerea riscului de a avea cancer.

5. Reduce stresul: După cum știm, laptele este o sursă excelentă de vitamine și minerale. Așadar, dacă beți un pahar de lapte după o zi lungă, s-ar putea să vă simțiți calmi, musculatura și nervii să vi se relaxeze. Vei avea un somn mai bun dacă bei un pahar de lapte cald cu o linguriță de miere înainte d e  culcare, spre exemplu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel