5 moduri în care mierea poate fi folosită ca medicament, fără efecte secundare

Mierea este un remediu extrem de valoros, ce poate fi folosit pentru o varietate de afecțiuni. Când te gândești la miere, ce-ți vine în minte? Pâinea prăjită cu unt, peste care ai întins o lungură de miere sau ceaiul îndulcit cu miere? Este mult mai mult decât un îndulcitor și, atunci când este o miere calitativă, poți beneficia de ea terapeutic.

Mierea naturală, nefiltrată, conține până la 80 de compuși benefici pentru organism: de la antioxidanți, vitamine, aminoacizi, fibre, oligoelemente, minerale, până la enzime și multe altele. Mierea crudă, nefiltrată, conține o gamă largă de substanțe nutritive benefice care susțin sănătatea și longevitatea.

Mierea din magazin nu conține atât de multe enzime vii și alți nutrienți terapeutici, precum mierea crudă cumpărată de la apicultori locali.

Acestea fiind spuse, există cinci moduri în care mierea poate fi folosită ca medicament, fără efecte secundare: 

1. Pentru durerea de gât

Amestecă pur și simplu o lingură de suc de lămâie și două linguri de miere într-un pahar cu apă călduță. Amestecă bine și bea. Vitamina C din lămâie și compușii medicinali din miere ajută la calmarea durerii în gât.

2. Bună pentru tuse

Dacă tușești des, mierea este una dintre cele mai bune modalități de a o trata! Amestecă doar patru lingurițe de suc de lămâie cu opt lingurițe de miere și bea. Poți consuma o linguriță la fiecare câteva ore, potrivit Webmd.

3. Ameliorează sinuzita

Amestecă două linguri de oțet de mere și o lingură de miere crudă într-un pahar cu apă caldă. Bea lichidul încet, scrie dr. Mercola

4. Te scapă de răceală

Amestecă o lingură de suc de lămâie proaspăt stors și două linguri de miere crudă într-o ceașcă cu ceai de ghimbir. Amestecă bine și bea. (sursa)

5. Curăță organismul

Lumea în care trăim este plină de substanțe chimice și poluanți. Din acest motiv, trebuie să ne curățăm organismul de toxine. Poți face acest lucru adăugând două linguri de miere crudă, suc de lămâie și oțet de mere în ceai din rădăcină de păpădie (răcit). Mierea se toarnă doar atunci când ceaiul este răcit, pentru a nu pierde unele enzime importante 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel