Dacă aveți o piele predispusă la acnee, cu siguranță știți cât de neplăcut este să încercați un nou produs de îngrijire a pielii. Anumite produse pot avea un efect grozav pe piele atunci când le aplicați, dar mai târziu vă pot lăsa pielea roșie și iritată în dimineața următoare sau chiar mai rău, s-ar putea să vă treziți cu un cos nou. Anumite produse se pot potrivi pielii uscate și pot face minuni pentru acesta, dar pot să facă și acnee. Prin urmare, cel mai bun mod de a ști dacă ceva nu va funcționa pentru dvs. este să știți ce ingrediente să evitați și să eliminați treptat produsele care constau din aceste ingrediente.
Iată cinci ingrediente pe care trebuie să le evitați cu siguranță dacă aveți pielea grasă și cu tendințe acneice.
Ulei de cocos
Deși uleiul de nucă de cocos este apreciat pe scară largă pentru proprietățile sale hidratante, atunci când este aplicat pe pielea predispusă la acnee, acesta poate bloca porii, prinzând murdăria, sebumul și celulele moarte din interior. Treceți peste produsele cu ulei de cocos și optați pentru produse cu ulei de argan. Uleiul de argan reduce inflamația pielii și are proprietăți antiseptice pentru a ajuta la vindecarea cosurilor actuale.
Lanolină
Lanolina este o substanță uleioasă, ceară, derivată din lână de oaie. Are proprietăți calmante și de recondiționare, ceea ce îl face foarte popular pentru tratarea pielii uscate sau crăpate. Ajută la păstrarea umezelii, făcându-l un ingredient relativ obișnuit în hidratante și creme. Dar lanolina poate înfunda porii, provocând acnee și coșuri.
Extract de alge
Extractul de alge ar putea apărea pe eticheta produselor cosmetice ca extract de plancton sau caragenan și, deși ar putea echilibra producția de sebum și poate acționa ca un produs antiinflamator, poate fi comedogen, deci ar putea provoca puncte albe și puncte negre. Utilizarea excesivă a extractului de alge poate înfunda și porii, provocând apariția acneei și a coșurilor.
Parabeni
Parabenii sunt folosiți ca și conservanți în multe formule de îngrijire a pielii. Acestea previn creșterea ciupercilor și bacteriilor care pot afecta durata de valabilitate a produsului. Cu toate acestea, utilizarea excesivă a parabenilor nu este bună pentru pielea noastră. Sunt considerate deosebit de supărătoare pentru pielea predispusă la acnee. Este posibil să nu vă agraveze în mod direct acneea, dar stimulează estrogenul din organism, care la rândul său poate contribui la erupții.
Miropatul izopropilic / Palmitatul de izopropil
Miropatul izopropilic și palmitatul de isopropil sunt emolienți care ajută la întărirea barierei pielii și ajută umezeala să rămână blocată. Este prezent în multe dintre cremele anti-îmbătrânire, deoarece ajută la o mai bună penetrare a altor ingrediente. Cu toate acestea, dacă aveți o piele predispusă la acnee, trebuie să stați departe de acest ingredient. Are o puternică proprietate comedogenă și poate provoca erupții.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.