5 greșeli comune pe care le facem când gătim. Erori culinare minore cu un impact profund asupra sănătății tale

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
5 greseli comune pe care le facem cand gatim Foto Freepik @KamranAydinov
5 greseli comune pe care le facem cand gatim Foto Freepik @KamranAydinov

Află ce obiceiuri în bucătărie ne afectează sănătatea și cum scăpăm de ele.

Gătitul este o artă care necesită imaginație, dexteritate și talent. Dar chiar și cei mai experimentați bucătari de casă fac ocazional greșeli de gătit nesănătoase și accidentale. Aceste greșeli, care pot varia de la selectarea greșită a ingredientelor până la metode de gătit incorecte, pot reduce conținutul nutritiv al mâncării tale și, în cele din urmă, pot duce la probleme de sănătate. În această postare, vom examina câteva dintre erorile periculoase de gătit pe care le fac frecvent persoanele fizice și cum să le prevenim.

În general, gătitul propriei mâncăruri este mai sănătos decât mâncatul în oraș. S-ar putea însă să faci unele erori culinare minore, care ar submina această decizie. După multe deliberări, ai luat decizia de a trece la gătit în loc să luați mâncare la pachet în fiecare seară pentru cină. Este simplu să faci mesele făcute în casă la fel de nocive ca și cele la pachet, chiar dacă acesta ar putea fi un pas în direcția cea bună.

Vezi și: Aromaterapia, cheia pentru nopți liniștite. Ce arome te ajută să adormi

Adaugi sare în loc de condimente

Nimănui nu-i place un fel de mâncare plictisitor, așa că, dacă nu obișnuești să gătești, poți să te asiguri că mâncarea este condimentată corespunzător folosind sare. În timp ce adăugarea unui strop de sare și piper este solicitată în aproape fiecare rețetă care poate fi găsită online, este simplu să exagerezi cu sodiul. Insider recomandă să folosești o sare mai aspră, care se poate lua dintr-un bol în loc de un shaker, astfel încât să poți simți cu adevărat cât de multă sare presari pe mâncare, și vei fi sigur că nu vei mai face această greșeală.

În plus, nu subestima niciodată eficiența ierburilor și condimentelor proaspete. Deoarece majoritatea sunt pe bază de plante și sănătoase, este mai dificil să le folosești greșit.

Folosești deseori produse etichetate "conținut scăzut de grăsimi"

Ridică mâna dacă îți amintiți o perioadă în care moda dietei "sărace în grăsimi" era la apogeu și credeam că un consum de brânză cu conținut scăzut de grăsimi ne va ajuta să slăbim. Din păcate, acest lucru nu este adevărat, iar cercetările ulterioare ale experților în nutriție au arătat că organismul tău poate beneficia de fapt de o varietate de grăsimi bune, cum ar fi cele care se găsesc în avocado și pește.

Potrivit Mayei Krampf, fondatoarea Wholesome Yum, "permit absorbția vitaminelor A, D, E și K" și vă pot oferi, de fapt, energie, pe lângă faptul că vă protejează organele și oferă protecție pentru Reader's Digest. Astfel, data viitoare când te gândești să adaugi un dressing fără grăsimi în coșul de cumpărături, gândește-te care este cu adevărat varianta mai sănătoasă.

Foto: Freepik @nomadsoul1

Gătești legumele prea mult

O mulțime de oameni cred că cea mai bună metodă de a obține nutrienți din legume este să le mănânci crude. The New York Times susține că o gătire excesivă a acestora poate reduce conținutul nutritiv cu 15 până la 55%, însă acest lucru este discutabil.

Discuția dacă consumul de legume crude sau gătite oferă cea mai bună valoare nutritivă este complexă, deoarece variază în funcție de fiecare persoană în parte. Prin urmare, este esențial să efectuezi un studiu pentru a determina cea mai bună tehnică de gătire pentru produsele pe care le alegi.

Vezi și: Alimentele care îți reduc anxietatea. Ce impact are alimentația asupra stării de anxietate

Gătești cu uleiuri care au un punct de aprindere scăzut

Ben Roche, directorul de dezvoltare a produselor la Just, a declarat că "anumite uleiuri, precum uleiul de măsline și cel de cocos, conțin compuși nutritivi care pot fi distruși atunci când sunt încălzite la temperaturi ridicate peste punctul de fum". Prin urmare, fii prudent atunci când gătești cu ulei de măsline și ia în considerare utilizarea altor uleiuri, cum ar fi avocado sau semințe de struguri.

Decojești toate fructele și legumele

Coaja sau pielea multor fructe și legume conține o mare parte din conținutul nutritiv al acestora. Acest lucru este valabil pentru mai multe alimente precum cartofii, merele, morcovii, kiwi și multe altele. Data viitoare când pregătești legume sau fructe fără coajă, ia în considerare nutriția suplimentară pe care corpul tău o poate obține dacă le păstrezi coaja înainte de a pune mâna pe curățătorul de fructe.

Abilitatea de a găti are un mare impact asupra sănătății și bunăstării noastre. Poți îmbunătății onținutul nutrițional al meselor tale și poți încuraja un stil de viață mai sănătos, evitând aceste erori frecvente și nesănătoase. Alege ingrediente întregi și proaspete, restricționează mărimea porțiilor și acordă atenție modului în care sunt gătite alimentele pentru a te asigura că aventurile tale culinare ajută bunăstarea ta generală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel