1. Cartofi
Este adevărat că, dacă îi prăjești în baie de ulei, cartofii îngrașă. Însă, cartofii nu trebuie excluși din alimentație. Preparați copți sau fierți în coajă și apoi răciți, nu doar că nu îngrașă, dar te ajută să slăbești. Prin acest proces termic de încălzire/răcire, amidonul se transformă în amidon rezistent care acționează ca o fibră alimentară, deci favorizează digestia. Plus că, în această formă, 100 de grame au 80 de calorii. Prăjiți, aceeași sută de grame ajunge pe la 400.
2. Carne de porc
Nu doar carnea de porc grasă formează colăceii de pe burtă, ci orice tip de carne. Mușchiul de porc și pulpa, spre exemplu, sunt sigure la dietă.
3. Struguri și pepene
Strugurii și pepenele și-au căștigat o reputație proastă în dietă din cauza conținutului ridicat de fructoză. Șmecheria cu aceste fructe e să le mânânci în prima jumătate a zilei, la distanță de vreo două ore și separat de orice altă masă.
4. Carbohidrați
Carbohidrații îngrașă, daca vorbim de făinoasele albe și de cantități mari. În schimb, făinoasele din făină integrală, orezul negru, pastele integrale pot fi mâncate cu moderație, fără a exista riscul că te poți îngrășa. De asemenea, carbohidrații nu trebuie combinați cu alți carbohidrați la o masă, ci cu legume.
5. Banane
Bananele sunt fructe foarte sățioase, datorită conținutului de proteine și carbohidrați. O banană poate avea între 100 și 120 de calorii, deci este ideală în curele de slăbire. Însă, bananele trebuie consumate în prima parte a zilei, cel mai indicat la micul dejun sau ca gustare între prima masă a zilei și prânz. Ideal ar fi să faci și mișcare zilnică, dacă mănânci banane. Consumată seara, îngreunează digestia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.