Vitamina C este consumată în diverse scopuri, cum ar fi pielea strălucitoare, lupta împotriva răcelii și creșterea imunității. Prin urmare, este important să cunoașteți tipul potrivit de alimente care sunt bogate în vitamina C și care ar trebui să fie consumate în special în lunile de iarnă pentru a ajuta la supraviețuirea vremii aspre.
Imunitatea slăbește în sezonul de iarnă din cauza condițiilor meteorologice extreme și a aerului uscat. Corpul are nevoie să-și refacă energia și să câștige imunitate pentru a lupta împotriva bolilor și virusurilor. Iată o listă cu alimente care sunt bogate în vitamina C și pe care ar trebui să consumăm în timpul iernii, pentru a combate răceala.
Portocale
Portocalele se numără printre fructele citrice care sunt foarte bogate în vitamina C. Există aproximativ 128% din vitamina C într-o portocală.
Guava
Guava este un fruct de iarnă care este foarte bogat în vitamina C și substanțe nutritive. O guava are 280% vitamina C. Guava este excelentă pentru a stimula imunitatea și pentru a preveni diabetul.
Broccoli
O altă legumă de sezon, broccoli este un carbohidrat bun și grozav în fibre. Cel mai bine este să întăriți imunitatea și să reduceți supraalimentarea.
Kiwi
Includeți kiwi în dieta și consumul zilnic, acest fruct de sezon este esențial pentru stimularea imunității și este bogat în vitamina C.
Papaya
Excelent pentru creșterea imunității, ajută și digestia. Acest fruct este plin de vitamina C, plin de vitamina A și antioxidanți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.